10 metode holistice ideale pentru buna dispozitie

0

Chiar si in cele mai intunecate si friguroase zile ale existentei noastre trebuie sa stim cum sa ne motivam si sa aducem buna dispozitie din nou la loc de cinste. Iata 10 metode holistice fabuloase, naturale si cat se poate de sanatoase pentru a depasi orice moment dificil din viata de zi cu zi, cu zambetul pe buze:

1.Exercitii fizice diferite: Daca treceti printr-o perioada de cumpana a vietii dumneavoastra, va recomandam sa alungati stresul cu o tehnica minune: yoga. O tehnica traditionala ce imbina exercitiile fizice cu disciplina mentala, cu scopul de a relaxa si revigora atat corpul, cat si creierul. Principalul beneficiu este alungarea stresului, prin canalizarea energiei asupra partilor pozitive ale vietii tale si prin calmarea mintii. Exercitiile de respiratie ajuta la oxigenarea creierului, ceea ce conduce la reducerea nivelului de stres.

2. O viata sexuala mai activa conduce la eliminarea energiei negative din corp. Majoritatea femeilor gresesc cand spun ca nu au dispozitia necesara pentru a intretine relatii sexuale cu partenerul din cauza durerilor de orice natura, cand de fapt, actul sexual care duce pana la orgasm va actiona precum un analgezic al durerilor de cap, al artritei sau al sindromului premenstrual. Mai aveti nevoie si de alte incurajari?

3. Aveti grija la ce mancati! Mult adevar detine vechiul proverb: esti ceea ce mananci! Prin urmare aveti grija ca alimentele consumate sa nu fie nici in exces dar nici sa va privati organismul de proteine sau de alte surse de fibre.

4. Practicati sportul care va este cel mai drag. Exercitiile fizice in natura va vor fi de mare ajutor. Insa, acum fiind iarna, multe dintre aceste sporturi isi vor pierde din farmec daca sunt practicate intr-un spatiu inchis, prin urmare inotul ramane unul dintre cele mai recomandate in momentul de fata, dat fiind faptul ca nu are importanta daca se realizeaza sau nu intr-un spatiu inchis.

5. O zi in care nu radem este o zi pierduta. Este recomandat sa ne bucuram de orice lucru marunt si sa radem cu pofta, sa radem pana ne doare burta. Acesta scade tensiunea arteriala, stimuleaza sistemul imunitar si reduce stresul. Mai mult, rasul reduce riscul aparitiei bolilor de inima si al diabetului iar in general, echilibreaza functiile organismului.

6. Starea sedentara nu ar trebui sa va caracterizeze in acesta perioada grea. Pe langa faptul ca lucrurile nu merg bine, este foarte important sa va ingrijiti, sa va simtiti frumoase. In loc sa gasiti un loc confortabil in pat, sub plapuma, unde sa va indopati cu ciocolata, mai bine ati incepe sa va faceti propria masca de fata, sau sa va procurati cateva uleiuri aromate, urmand ca apoi sa va scufundati intr-o cada plina cu spuma. Va va ajuta sa va relaxati, urmand ca apoi sa puteti privi lucrurile sub o alta forma.

7. Uleiurile aromate folosite in cadrul bailor cu spuma, nu doar ca va vor ajuta sa capatati o mireasma deosebita, insa inhalarea lor va duce la o excitare a creierului, astfel luand nastere o serie de senzatii si stari favorabile. Spre exemplu lavanda va va da posibilitatea sa va relaxati, in timp ce aromele de iasomie conduc la o mai usoara atingere a starilor de optimism.

8. Consumul de ciocolata este chiar recomandat. Ciocolata neagra consumata in portii mici de-a lungul a doua saptamani reduce nivelul de hormoni la persoanele stresate. Un alt beneficiu adus de catre acest desert este faptul ca antioxidantii din ciocolata neagra sunt capabili sa fereasca organismul de boli de inima si alte dereglari.

9. Cu totii stim importanta deosebita pe care o au exercitiile fizice in viata noastra, insa in situatii exceptionale chiar si mersul pe jos va va da o stare de buna dispozitie. Prin urmare, in conditiile in care va simtiti trist sau depresiv, plimbarile lungi pot fi cheia.

10. Orice durere dispare in somn ! Fie ea de ordin fizic sau psihic, astfel ca dupa cateva minute bune de odihna, o data cu trezirea, s-ar putea ca lucrurile sa le percepeti altfel si chiar mai mult, sa gasiti o solutie pentru rezolvarea problemelor prin care treceti.

Ana Maria Iancu

(1258)

About author

RaLix

"Bunul simţ este o colecţie de prejudecăţi dobândite până la vârsta de 18 ani."Einstein

Your email address will not be published. Required fields are marked *