6 simptome alarmante in timpul sarcinii

0

Pe parcursul celor 9 luni de sarcina exista mame care iau in considerare orice simptom straniu ba chiar mai mult tind sa sufere de ipohondrie, precum si viitoare mamici care sunt mai relaxate decat de obicei.

Indicat este sa incercam sa nu cadem in niciuna dintre extreme, ci mai degraba sa ne aflam undeva la mijlocul acestora.

Iata 6 simptome alarmante in timpul sarcinii, de care trebuie cu adevarat sa ne ferim:

little-princess-Febra: daca nu suferi de nicio raceala, iar organismul tau nu prezinta dureri in gat, tuse, etc, este recomandat sa vizitati doctorul cat mai repede cu putinta. Febra este simptomul unei infectii in organism.

-Sangerarea pe cale vaginala: este poate, cel mai grav simptom. Aceasta NU trebuie sa apara in niciun moment al sarcinii.

-Presiune in zona pelviana: sau senzatia ca bebelusul „cade” sau se impinge, precum dureri abdominale asemanatoare cu cele din perioada menstruatiei sunt extrem de periculoase inainte de cele 37 de saptamani ale sarcinii.

– Vedere tulbure: orice impediment pentru o vizibilitate perfecta trebuie luat in considerare:schimbare de culori, vedere in ceata, vizibilitate redusa, focusarea improprie, etc. Aceste semne pot fi premergatoare unei eclampsii. Boala incepe de cele mai multe ori in al treilea trimestru de sarcina la o femeie care n-a nascut niciodata.

-Durerile de burta: de asemenea pot indica eclampsia, orice durere de burta de genul unei intepaturi sau care provoaca disconfort masiv, desi ar parea normala la inceput fiind insotita de stari de greata, ar trebui imediat sa fie luata in considerare.

– Umflarea mainilor si a picioarelor: tuturor ni se va intampla asta la un moment dat, mai ales atunci cand ai un surplus de 20-25 de kilograme, cine stie… Insa daca aceste umflaturi sunt frecvente si insotite de diverse dureri, este indicat sa vizitati doctorul.

Orice va ridica semne de intrebare trebuie solutionat, insa atentie, nu deveniti stresante, exista posibilitatea ca in cazul unei probleme cu adevarat alarmante sa nu mai fiti luate in serios de catre membrii familiei sau medic.

(52)

About author

Anamaria

„Toţi oamenii îşi pot depăşi condiţia şi pot dobândi succesul, dacă sunt pasionaţi şi dedicaţi cauzei lor.” — Nelson Mandela

Your email address will not be published. Required fields are marked *