Activitati de weekend

0

Ce putem face in zilele insorite care s-au lasat atat de mult asteptate?

I.FILM

NexT International Film Festival
-in perioada:10-14 aprilie 2013
-la: Cinema Studio, Cinema Corso, Cinema Patria
Binecunoscutul festival prezinta cateva premiere in acest an, proiectii de la Festivalul International de Film de la Aubagne, scurte metraje din programul Short Matters al Academiei Europene de Film sau Semaine de la sectiunea critica a Festivalului de Film de la Cannes. Biletele pentru o seara costa 15 lei iar abonamentele pentru intregul festival 80 de lei. Acestea pot fi cumparate on-line sau de la cinematografele participante: Studio, Corso si Patria precum si de la Libraria Engleza Anthony Frost.

II.EXPOZITIE

1.Carti si bucate
-in perioada: 11 aprilie-16 mai 2013
-la: Institutul Cervantes
“Carti si bucate” este o expozitie tinuta de poeta Yolanda Castano si fotografa si artista plastica Andrea Costas, autoarele cartii  galiciene “Cociñando ao pé da letra “. Expozitia reprezinta o calatorie fotografica intre literatura, bucatarie si arta. Expoziţia care conţine 36 de fotografii ale unor scriitori atât din Galicia, cât şi din restul Spaniei va rămâne deschisă până în data de 16 mai 2013, in sala de expozitii a Institutului Cervantes (Bd. Regina Elisabeta, 38).(sursa:hotnews)

2.Corpul uman
-in perioada: 22 martie-30 iunie 2013
-la: Muzeul National de Istorie Naturala „Grigore Antipa”
human body Una din expozitiile cele mai realiste din lume , “Corpul Uman”, a oprit pentru prima data in Bucuresti la Muzeul Antipa, desfasurandu-se  intre 22 martie si 30 iunie. Expozia cuprinde mai mult de 200 de piese ale corpului uman care prin disectie de organe si tesuturi ofera o perspectiva tridimensionala a corpului uman. Copiii intră gratuit. Pentru adulţi, biletele costă cel mult 60 de lei. Poate fi vizitată până pe data de 30 iunie 2013, zilnic de marţi până duminică inclusiv, între orele 10.00 – 20.00.
Extraordinarele exponate au fascinat deja peste 20 de milioane de vizitatori din întreaga lume, fiind prezentate în orașe precum: Londra, Amsterdam, Barcelona, Bratislava, Budapesta, Dublin, Kiev, Lisabona, Madrid, Praga, Torino, Viena, Oostende.

3.Common Nostalgia 
-in perioada: 4 aprilie-7 iulie 2013
-la: Pavilionul Unicredit (C.A. Rosetti, nr.36)
Nostalgia împiedică exercițiul viitorului. Prin definiție, nostalgia impune renunțarea la perspectivă și re-pătrunderea în trecut. Este un fel de melancolie îndreptată spre dorința de a revedea ceva sau pe cineva din trecut, atunci când subiectul nostalgic persistă în identificarea narcisistă cu obiectul/locul pierdut; iar acest subiect rămâne credincios obiectului pierdut, cu o dorință patologică de a nu renunța la acest atașament.

Nostalgia nu este nici fado, nici romanticul termen elvețian “kuhreihen”. Îl văd mai degrabă ca un “ostalgie”. Un simț comun al unei pierderi, al unui regret – plin de demoni. Accentuez latura antihegeliană a nostalgiei, pentru că “doliul” pierderii și conștiința revenirii în trecut, are structura “depășirii” prin care se păstrează esența noțională a unui obiect/ființă. Așa se face că “îndoliatul” jelește obiectul pierdut și “îl ucide a doua oară” prin simbolizarea și concretizarea pierderii sale. Nostalgicul nu este cel care nu are puterea de a renunța la ceva-ul din trecut, dimpotrivă, el “îl ucide a doua oară” înainte ca obiectul să fie pierdut cu adevărat.(sursa http://www.modernism.ro/2013/03/26/common-nostalgia-curator-eugen-radescu-pavilion-bucuresti/)
Curator: Eugen Rădescu
Participanți: Dan Raul Pintea (RO), Ștefan Sava (RO), Nicolae Constantin Tănase (RO), Swel Noury (MAR)

4.Marturii. Frescele din Manastirea Arges
-in perioada: 11 aprilie-26 mai 2013
-la: Muzeul National de Arta al Romaniei
Manastirea Arges, un exemplu pilot al culturii romanesti, a fost restaurata intre 1875 si 1882, sub supravegherea arhitectului Andre Lecomte du Nouy. Din asamblul decoratiei murale a bisercii Manastirea Argesului s-au pastrat 35 de fragmente de fresca murala dintre care 31 se vor afla in premiera la aceasta expozitie. Expoziţia Mărturii. Frescele Mănăstirii Argeşului prezintă publicului 31 dintre capodoperele picturii medievale româneşti. Atribuite zugravului Dobromir şi echipei sale, aceste fragmente de pictură murală au fost comandate în urmă cu aproape 500 de ani de voievodul Neagoe Basarab pentru a decora ctitoria sa de la Curtea de Argeş.

Acum 130 de ani, în contextul restaurării bisericii de echipa arhitectului francez André Lecomte du Noüy, frescele, care reprezintă mai puţin de 5% din decoraţia murală originară a bisericii,  au fost extrase pentru a fi salvate şi păstrate în muzeu, fiind singurele mărturii ale picturii acestui monument emblematic pentru cultura românească. Cele 31 de fragmente de pictură murală sunt redate astăzi publicului,  într-o prezentare inedită,  ca urmare a unui laborios proces de restaurare efectuat pe parcursul ultimelor două decenii de numeroşi specialişti, sub coordonarea prof. univ. dr. Oliviu Boldura, a prof. univ. dr. Dan Mohanu şi a lect. univ. dr. Romeo Gheorghiţă.(sursa: http://www.mnar.arts.ro)

III.DESCOPERA BUCURESTIUL

1.Arhitectura Art Deco din cartierul Domenii – tur de mers pe jos
-13 aprilie 11:30 – 14:00
-Rezervari: v.mandache@gmail.com /0728.323.272
-Tur valabil in limba romana si engleza: 30 de lei
Cartierul Domenii din Bucuresti a fost dezvoltat in perioada interbelica pentru a fi locuit de catre elitele orasului. Stilul Art Deco este arhitectura predominanta a vilelor din zona Domenii, cartierul continand unele dintre cele mai reusite exemple ale acestui stil arhitectural din intreaga Romanie.
Zona a fost dezvoltata intre inceputul anilor 1920 si sfarsitul anilor 1940. O mare parte din frumusetea arhitecturii gasita in acest colt de Bucuresti, a fost dezvoltata in anii dictaturii fasciste si inceputurile regimului stalinist.

2.Zona Dorobanti din Bucuresti
-14 Aprilie, 11:30 – 14:00
-Rezervari: v.mandache@gmail.com /0728.323.272
-Tur valabil in limba romana si engleza: 30 de lei
 Tur alaturi de un ghid expert prin una dintre cele mai distinse zone arhitecturale ale Bucurestiului Dorobanti este mai mult decat plin pana la refuz cu minuni arhitectural, variind de la cele mai bune case stil neoromanesti, case stil Art Deco sau hibrizi intre acestea doua pana la multe alte modele arhitecturale. Exista, de asemenea si unele monumente publice frumoase din perioada interbelica.

 IV.PLIMBARI

1.Merci Charity Boutique
Cu un design cu totul diferit fata de butiqurile la moda din Bucuresti, Merci Charity Boutique, este locul perfect pentru a descoperi obiecte hand-made sau pentru a savura o ceasca de ceai aromat. Situat in Centrul Vechi, Merci este primul magazin de caritate de tip boutique din Romania – o tendinta populara la nivel mondial – aduce speranta pentru cei dezavantajati. Se afla pe strada Smardan, nr.13, fiind deschis zilnic de la ora 12 pana la ultimul client.

2.Plimbari cu bicicleta
bicicleteCentre de inchirieri biciclete  I’Velo sunt in: Parcul Herastrau – Intrarea Charles de Gaulle – zona Expoflora, Parcul Tineretului – Intrarea Sincai, Parcul Izvor – Intrarea Splaiul Independentei – statia de metrou Izvor.
In intervalul: Luni – Vineri: 11:00 – 21:30
Sambata – Duminica: 9:00 – 21:30

3.Recomandarea Ralix.ro: Gradina Botanica:
Program:
Gradina Botanica “Dimitrie Brandza”  – zilnic intre orele 08-20 (1 aprilie-31 octombrie)
(spatii exterioare)                                                    – zilnic intre orele 09-17 (1 noiembrie-31 martie)
Muzeul Botanic  –  luni, marti, miercuri, joi: 10-15; –  sambata, duminica: 09-13
Serele de Expozitie: – marti, joi, sambata, duminica: 09-13
Serele de expozitie sunt in renovare si nu se viziteaza decat unele compartimente.
Pavilionul Padurea Tropicala: – marti, joi, sambata, duminica: 09-13
Intrarea este gratuita pentru prescolari si studentii Universitatii din Bucuresti.
la: Sos . Cotroceni nr 32 sector 6 Bucuresti
TELEFON: 021 410 91 39 (luni-vineri 07:30 – 15:30)

(302)

About author

RaLix

"Bunul simţ este o colecţie de prejudecăţi dobândite până la vârsta de 18 ani."Einstein

Your email address will not be published. Required fields are marked *