RaLix
"Bunul simţ este o colecţie de prejudecăţi dobândite până la vârsta de 18 ani."Einstein
Ralix the others. Discover Yourself
Procesul de îmbătrânire este inevitabil, dar dezvoltarea cât mai acută a ştiinţei ne oferă uneori portiţe nesperat de deschise pentru a le accesa. Cu abordarea şi atitudinea potrivită putem să incetinim procesul de îmbătrânire, măcar mental. „Alimente împotriva îmbătrânirii” este primul articol dintr-o serie legată strict de acest subiect.
Ştim că au apărut tot felul de diete, de medicamente, de ceaiuri şi produse care ne promit o tinereţe veşnică. Se spune că un măr consumat în fiecare zi ajută digestia, dar oare ajută şi la oprirea zilelor pe loc? s.a.
În cele ce urmează vom dezbate produsele care cu siguranţă ne ajută să rămânem sănătoşi şi fiecare dintre acestea sunt recomandate şi în dietele anti-aging.
Ciocolata neagră şi cacaoa sunt surse de flavonoli, aceştia îmbunătăţesc fluxul sângelui în creier, astfel că soluţia ideală este să consumăm ciocolată cu peste 70% cacao.
Iaurtul grecesc creşte pe zi ce trece în popularitate datorită gradului crescut de proteine şi calciu. Calciul ajuta în prevenirea osteoporozei, în timp ce proteina ajută la creşterea masei musculare, care, dacă există, este un mare ajutor în consumul caloric.
Coacazele sunt nişte antioxidanţi minunaţi, antioxidanţii sunt cei care luptă cu radicalii liberi, aceştia din urmă fiind cauza dezvoltării inflamaţiilor în corp. Coacazele conţin deasemenea vitamina C care ajută la memorie.
Roşiile conţin licopen; substanţă cu efecte antitumorale ce ajuta la procesul de incetinire al îmbătrânirii celulelor. Ingredientul este activ când roşiile sunt încălzite uşor.
Alimentele din cereale integrale conţin fibre, acestea sunt benefice corpului nostru pentru că păstrează intestinele curate şi funcţionale, tot ele reduc riscul de îmbolnăvire la colon şi stomac.
Vinul roşu este o combinaţie între alcool şi resveratrol, un antioxidant din pieliţa de pe strugurii roşii ce previne îmbătrânirea celulelor. Doctorii recomandă consumul unui pahar de vin roşu pe zi.
Ceaiul verde şi alb este bun pentru îmbunătăţirea sistemului imunitar şi reducerea colesterolului, totodată aceste ceaiuri conţin polifenoli şi pentru rezultate consumaţi 3-4 ceşti de ceai pe zi.
Legumele verzi, broccoli, varza de brussel, varza,spanacul, sunt cunoscute pentru conţinutul de izotiocianat ce previne îmbolnăvirea celulară. Pentru efecte vizibile ar trebui consumate zilnic porţii de legume verzi.
Omega 3, acid ce se regăseşte în peşte şi uleiul de nuci, este benefic pentru prevenirea bolilor de inimă şi pentru buna funcţionare a sistemului nervos.
Cum spuneam la începutul articolului, tehnologia ne-a arătat drumul, acum depinde de fiecare dintre noi dacă îl urmăm sau dacă macăr ţinem cont de beneficiile alimentelor mai sus menţionate.
Raluca Faibiş
(820)