RaLix
"Bunul simţ este o colecţie de prejudecăţi dobândite până la vârsta de 18 ani."Einstein
Ralix the others. Discover Yourself
„Black&White”-de Keith Waterhouse & Willis Hall, comedia de succes pe Broadway, una fulminantă de 30 de ani încoace, după cum anunță un afiș extrem de izbutit grafic, este o piesă pe care inițial a tradus-o și montat-o Florian Pittiș, acum 15 ani, la Sala Izvor a Teatrului Bulandra, distribuția fiind: Mihai Constantin, Ștefan Bănică Junior, Manuela Ciucur și Daniela Nane, în rolul celălalt față de montarea actuală, acum fiind reluată în regia Anca Maria Colțeanu (absolventă în 1998, la clasa profesor Cătălina Buzoianu), o producție Studio Amena (ce nume predestinat al fetiței cititorului de stele din scrierea Lidiei Bârsan ), cu Daniela Nane, Dana Măgdici Crișan, Mihai Marinescu și Ionuț-Alin Ionescu.
Ideea de a aduce publicul la Băneasa, la Grand Cinema Digiplex, nu numai la filme, ci și la teatru a început, acum ceva vreme, cu foarte gustatul „Boeing, Boeing” pus în scenă de Șerban Puiu, și continuă cu această comedie de situații, cu o cascadă de replici și de quiproquo-uri, (vorba Dex-ului: situație comică în care un personaj e confundat cu un altul, rezultând o serie de încurcături).
White se dă drept Black, Black drept White, ca să-și ascundă niște întâlniri amoroase, trezindu-se, din când în când, cu nevasta pe cap, într-un hotel de lux, dintr-o stațiune de vacanță din Marea Britanie.
După spectacolul care s-a încheiat cu aplauze generoase, am vrut să știu ceva mai multe despre actori, internetul nelămurindu-mă foarte tare, excepția fiind doar în cazul Danielei Nane, frumoasa Miss România, rămasă la fel de feminină și elegantă, pasionată și pasională, iubită de toate generațiile de spectatori și mici artiști în devenire, și pe care am revăzut-o recent și pe marile ecrane alături de Depardieu, deși cu siguranță că ar fi meritat o carieră cinematografică cu mult mai amplă.
Dana Măgdici a jucat alături de Nane, într-unul dintre cele mai reușite seriale ale TVR-ului: „La Urgență” din 2007, varianta românească a lui Andrei Zincă pentru „E.R.”-ul occidental. Absolventă în 1995, la clasa profesorului Mircea Albulescu, a jucat teatru TV, dar și la Odeon, Bulandra sau TNB, iar între timp se ocupă și de medicina alternativă și psihologie.
O descoperire pentru mine a fost tot un fost elev al maestrului Albulescu: Mihai Marinescu, care creează personaje la Nottara, dar și la Teatrul Foarte Mic, Green Hours sau la Scena și a fost ales de strălucitul Florin Șerban („Eu când vreau să fluier, fluier”) pentru spotul Newmarkt și de talentatul Radu Muntean pentru Vodafone și nu numai.
Cel de-al patrulea personaj este întruchipat de Ionuț-Alin Ionescu, vocea de la Diva Universal, dar și de la Canal Disney și actor la Metropolis, Teatrul Act, Green Hours, Teatrul de Comedie sau TNB. La Constanța, în 2005, a fost Grig din „Steaua fără nume” a lui Mihai Sebastian, (tot cu Daniela Nane, tulburătoarea Mona), e campion de biliard și cântă la saxofon (ca Woody Allen).
Turul de forță al celor patru impresionează, dar din păcate în sală este cumplit, sau cel puțin așa a fost pe 28 decembrie 2013, topitor de cald și nu există garderobă, prin urmare singura șansă e să-ți pui geanta și hainele sub fotoliu, ca-n avion! Costumele, mai cu seamă ale fetelor, sunt extrem de izbutite și pantofii de Cenușăreasă emancipată.
Irina – Margareta Nistor
(371)