Bunele maniere: eleganta

0

Un alt aspect foarte important in ceea ce priveste bunele maniere si mai precis buna crestere este acela legat de „eleganta”; un cuvant cheie in dezvoltarea umana, de altfel.

elegance-quoteCe este eleganta?
„Eleganţa este mai degrabă o chestiune de personalitate, nu de hainele pe care le porţi.” Jean Paul Gaultier

„Eleganţa este simplitatea dezarmantă a unui suflet care nu are nevoie de haine de designer sau de bijuterii ostentative, are ca îmbrăcăminte: sobrietate, discreţie, şarm, materiale care nu se tem de uzură şi ceva foarte important – nu sunt cumpărabile.” Mena Lamb

Am fost destul de precisa? Ei bine, eleganta este o calitate care provine din interior si se reflecta in exterior. Esti eleganta atunci cand eviti o discutie aprinsa cu un fost partener de viata atunci cand ti se iveste ocazia; esti eleganta atunci cand te bucuri de lucrurile marunte si simple in defavoarea kitsch-urilor, precum si atunci cand imbraci o rochie simpla, de bun gust, la un eveniment de o foarte mare importanta.
A fi eleganta nu inseamna sa accesorizezi cu perle rochia din dantela si satin pe care ai cumparat-o doar pentru ca a fost scumpa si sa arati precum un brad de Craciun. A fi elegant inseamna sa porti o haina ieftina cu acceasi eleganta cu care ai purta Prada din cap pana in picioare.

vintage-pictureWilliam Ellery Channing spune asa: Eleganta inseamna „a prefera să fii mulțumit cu lucrurile mărunte, a căuta eleganța mai degrabă decât luxul, rafinamentul mai degrabă decât moda. A fi demn mai degrabă decât a fi politicos și a prefera să fii valoros mai degrabă decât a fi bogat. A asculta stelele, păsările, pruncii si înțelepții cu inima deschisă. A studia mult, a acționa cu sinceritate, a gândi în liniște, a vorbi cu blândețe, a aștepta ocaziile potrivite și a nu fi în grabă niciodată; într-un cuvânt, a permite spiritualului, spontanului și subconștientului, să crească în comun – aceasta este simfonia mea.”

Eleganta si simplitatea merg, de cele mai multe ori, mana in mana. Nu te lasa condus de multime si nu te simti prost atunci cand actionezi diferit de ceilalti, atata timp cat tu esti multumit de gesturile si actiunile tale.

(606)

About author

RaLix

"Bunul simţ este o colecţie de prejudecăţi dobândite până la vârsta de 18 ani."Einstein

Your email address will not be published. Required fields are marked *