Ceaiul Matcha: ce il face atat de popular?

0

Tot auzim discutii in ultima perioada legate de renumitul ceai Matcha. De fapt ceaiul Matcha a devenit extrem de popular datorita modului de obtinere precum si al proprietatilor fascinante.

Iata ce trebuie sa stim despre ceaiul Matcha:

Matcha este un ceai de origine chinezeasca redescoperit de catre maestrul ceaiului din Japonia,Sen no Rikyū, ce l-a adus in ceremonia ceaiului oferindu-i un statut special. Acesta se prepara manual, cultivatorii japonezi incep prin uscarea plantelor. Cand acestea s-au uscat complet, prin frecarea acestora intre doua pietre se obtine o pudra verde puternic. Ulterior, pudra trebuie amestecata cu apa usor fierbinte, cu ajutorul unei perii de bambus pana la omogenizarea sa completa.

Astazi, pudra Matcha nu se foloseste doar pntru ceaiuri, aceasta a devenit populara si in randul deserturilor, precum macarons, torturi si diferite creme. Ba chiar mai mult, Starbucks foloseste pudra Matcha in crearea noilor bauturi specifice brandului.

matcha-green-tea-setDe ce toate acestea? Ei bine, beneficiile pe care Matcha le aduce in randul lumii fac ca aceasta pudra sa lase cu mult in urma orice tip de ceaiuri verzi. Matcha este extrem de cunoscut in randul asiaticilor ca fiind un combatant extraordinar in lupta cu cancerul, ajuta la arderea grasimilor, stimuleaza creierul si memoria, scade nivelul colesterolului si ofera un surplus de energie organismului.

In zilele noastre s-a dezvoltat o intreaga industrie in urma aparitiei acestei pudre Matcha, insa beneficiile pe care ceaiul Matcha il aduce organismului nostru ne conving si pe noi sa vrem sa calcam pe urmele calugarilor budisti consumand asa numitul „imparat al ceaiurilor verzi”.

Care este diferenta dintre matcha si restul ceaiurilor verzi?
Pentru Matcha se foloseste integral frunza, spre deosebire de restul ceaiurilor care doar se infuzeaza, prin urmare ceaiul Matcha are o calitate superioara.

De retinut: in cazul in care doriti sa achizionati ceaiul Matcha este important sa stiti ca cea care arata calitatea produsului este chiar culoarea; cu cat verdele este mai intens, cu atat calitatea este mai buna.

(101)

About author

Anamaria

„Toţi oamenii îşi pot depăşi condiţia şi pot dobândi succesul, dacă sunt pasionaţi şi dedicaţi cauzei lor.” — Nelson Mandela

Your email address will not be published. Required fields are marked *