RaLix
"Bunul simţ este o colecţie de prejudecăţi dobândite până la vârsta de 18 ani."Einstein
Ralix the others. Discover Yourself
Biblioteca Virgilio Barco – Columbia
Daca sunteti un fan al designului architectural modern, atunci veti iubi cu adevarat ceea ce Columbia a creat in ultimul deceniu. Celebrul architect Rogelio Salmona este arhitectul acestei minunate biblioteci ce a fost finalizata in 2001. Cu pereti din caramida rosie,piscine cu apa albastra si peluze verzi, acest design creativ arata ca un labirint de culori ce adapostesc un labirint de carti in interior.
Biblioteca din Parcul Spaniol – Columbia
Design-ul frapant modernist ale celor trei structuri bolovan sta in contrast puternic cu simplele case din cartierul in care a fost construita. Arhitectul a proiectat cladirea, in special ferestrele ciudate,ca o modalitate de a ajuta comunitatea saraca sa-si poata imagina loucruri mai mari.De asemenea, arhitectul Giancarlo Mazzanti a declarat ca “Am vrut sa iau oamenii din aceasta comunitate saraca si sa-i duc intr-un alt loc, sa le schimb realitatea”
Biblioteca Publica Villanueva –Columbia
Probabil ca dintre toate bibliotecile noi din Columbia, aceasta este cea mai faimoasa pentru ca a fost construita de oamenii din sat si pentru asta s-au folosit materiale din surse locale. Lemnul si pietrele au fost colectate din padurile si raurile din apropiere. Design-ul creat de patru studenti se concentreaza pe ventilatie naturala si o multime de umbre pentru a mentine interiorul frumos si rece. Toate aceste taieri de costuri s-au facut pentru a oferi sprijin unei zone sarace ce avea mai multa nevoie de ajutor decat biblioteca.
Biblioteca Centrala din Vancouver – Canada
Multe proiecte de constructie moderna se bazeaza pe imagini istorice, dar putine dintrec acestea se concentreaza pe ruine mai degraba decat pe original. Biblioteca Centrala din Vancouver, bazata pe Colloseum-ul Roman, ocupa o intreaga cladire masiva si nu are numai o biblioteca cu 1,3 milioane materiale de referinta ci detine si magazine de vanzare cu amanuntul, restaurant, o parcare, cladiri de birouri si o gradina pe acoperis.
Biblioteca Parlamentului – Canada
Aceasta a fost odata parte din sediul Parlamentului initial a orasului. Cladirea a fost in constructie timp de zece ani deoarece constructorii nu au stiut cum sa creeze acoperisul cupola asa cum era prevazut in planurile de constructie. Pentru a rezolva aceasta problema, inginerul Tomas Fairbairn, a comandat crearea unei cupole pre-fabricata. Ca urmare, cladirea a avut distinctia de a fi prima cladire din America de Nord ce avea acoperis din fier forjat. Unica cladire gotica este prezenta astazi pe hartia de 10 dolari canadieni.
Este considerata cea mai mare biblioteca din intreaga lume, fiind clasificata astfel atat pentru spatiul de depozitare pe care il are cat si pentru numarul de carti. Dintre multele sale cladiri, cea mai veche este cladirea Thomsa Jefferson care este si cea mai frumaoasa structura din sistemul de biblioteci. Finalizata in 1897 in stil neoclasic, biblioteca dispune de un interior complex, ce include picture murale si sculpturi realizate de o varietate de artisti americani clasici.
Biblioteca Stephen A. Schwarzman – USA
S-ar putea sa recunoasteti acest punct de reper istoric national, stiut mai bine sub numele de Biblioteca Publica din New York. Aceasta are doi lei de piatra ce pazesc cladirea, cunoscuti ca Lord Astor si Lady Lenox sau ca rabdare si curaj. In interior, rafturile de lemn, tavanele cu fresce si candelabrele grandioase dau intregii cladiri un aer de lume-veche.
(361)