Consumul de zahar dauneaza grav…tenului!

0

Daca promisiunea unui corp de invidiat nu v-a convins pana acum ca zaharul dauneaza grav sanatatii si siluetei, este timpul sa va repozitionati atitudinea si sa va ganditit de fiecare data cand aveti de gand sa consumati mult indragitul aliment.

Zaharul, chiar daca este un produs natural, este nociv. In primul rand in forma in care ajungem sa il consumam nu mai este natural. Datorita proceselor prin care este rafinat, zaharul isi pierde toate proteinele , mineralele si vitaminele astfel ca forma cunoscuta noua contine doar calorii. Toate aceste amanunte sunt mai mult sau mai putin cunoscute, dar ceea ce cu siguranta este nou dezvaluit de cercetatori este faptul ca zaharul produce riduri. Cercetatorii spun ca un consum mare de zahar, pe tot parcursul vietii, opacizeaza si rideaza tenul.

De vina pentru acest fapt ,este procesul cunoscut sub numele de glicozilare  în care zahărul din sânge se ataseaza la proteine ​​pentru a forma molecule nocive, numite produse finite glicozilare avansate (sau, AGEs pe scurt).

Cu cat consumam mai mult zahar cu atat aceste molecule se dezvolta. Dezvoltatea acestora, aduce la distrugerea proteinelor adiacente prin dominare, explica Fredric Brandt dermatolog din New York. Cele mai vulnerabile la daune sunt :colagenul si elastina, fibrele de proteine ​​care mențin pielea fermă și elastică. De fapt, colagenul este proteina cea mai raspandita din organism. Colagenul deteriorat aduce cu sine pierderea elasticitatii si rezistenta elastinei care ajunge uscata si fragila, fapt ce se traduce prin aparitia ridurilor si lasarea pielii.

Aceste efecte de imbatranire incep la aproximativ 35 de ani si devin din ce in ce mai pronuntate odata cu trecerea anilor, conform unui studiu publicat in British Journal of Dermatology.

Alimentele de care ar trebui sa ne ferim pentru a intarzia acest proces sunt: sucurile dulci, produsele de patiserie si cofetarie, precum si cele alimentare cu un indice glicemic ridicat, paine alba, cartofii, pastele, s.a.

(517)

About author

RaLix

"Bunul simţ este o colecţie de prejudecăţi dobândite până la vârsta de 18 ani."Einstein

Your email address will not be published. Required fields are marked *