Crick si valoarea ADN-ului

0

Francis Crik (1916-2004) biolog, neurolog si biofizician, este englezul care a ramas in istorie ca fiind unul dintre cei care au descoperit structura moleculara a ADN-ului din 1953. Impreună cu James D. Watson. El, Watson, și Maurice Wilkins i-a fost acordat, în comun, in 1962 Premiul Nobel pentru Fiziologie sau Medicină , pentru descoperirile lor privind structura moleculară a acizilor nucleici și semnificația acesteia pentru transferul de informații într-un material viu. Renumitul biolog teoretician a jucat un rol important in dezvaluirea necunoscutelor codului genetic.

Astazi, s-a vandut la licitatie medalia pe care acesta a castigat-o la primirea premiului Nobel. Medalia a fost achizitionata pentru 2,27 milioane $, de catre Jack Wang, manager al unei companii Chineze ce se ocupa cu surse regenerative de energie pentru dispozitivele medicale electromagnetice.

Francis CrickLicitatia a inceput de la 280.000$ si a cuprins mai multe suveniruri ale marelui om de stiinta. Medalia si-a triplat pretul in mai putin de un minut. Pretul neasteptat al medaliei a fost depasit de o scrisoare a acestuia, pe care a scris-o fiului sau de 12 ani si care s-a vandut cu  fabuloasa suma de 5,3 milioane de dolari.

Familia biofizicianului reprezentata de nepoata acestuia a transmis ca vor dona 20% din veniturile, de la licitatie, Institutului Francis Crick ce se va deschide in Londra in 2015 si are ca scop cercetarea biomedicala.

(331)

About author

RaLix

"Bunul simţ este o colecţie de prejudecăţi dobândite până la vârsta de 18 ani."Einstein

Your email address will not be published. Required fields are marked *