RaLix
"Bunul simţ este o colecţie de prejudecăţi dobândite până la vârsta de 18 ani."Einstein
Ralix the others. Discover Yourself
V-ati gandit vreodata care au fost cele mai stupide idei de afaceri ce intr-un final s-au dovedit a fi geniale? Ei bine, noi ne-am gandit si iaca ce a iesit. Cum ar fi fost fara ele?
1.Facebook.
Nimeni nu isi imagina ca lumea mai are nevoie de inca o retea de socializare. Lansata in 2004, reteaua se dorea a fi un mod facil de comunicare si apreciere” hot or not” in interiorul campusului de la Harvard si pornise initial sub numele de Facemash. Astazi creatorul softului Mark Zuckerberg este unul dintre cei 100 mai influenti oameni din lume conform „Times” si averea sa este estimata la cateva miliarde de dolari. A renuntat la Harvard pentru a se ocupa de propria afacere.
2.Dropbox
Drew Houston, antreprenorul american are o avere estimata la 400 milioane de dolari. Cine s-ar fi gandit ca va functiona inca un sistem de share al fisierelor, cand tehnologia colcaie de-a dreptul de variante de stocare si sheruire a informatiilor?! Inclusiv Microsoft a incercat sa sustina un proiect asemanator care nu a avut succes. Fondat in 2007 si lansat in 2008 Dropbox este „norul” pe care il utilizeaza tot mapamondul de pe toate gadget-urile posibile.
3. Amazon
Lucrul ciudat cu cel mai mare magazin online de carti, dvd-uri, mp3 download, cd-uri, jocuri si softuri, este ca s-a lansat intr-o vreme in care platile on-line erau la inceput si increderea in acest sistem era aproape de zero. Dupa scandalurile numeroase legate de carduri, sa lansezi un site de vanzari doar cu cardul pare destul de pueril. cu toate acestea amazon.com functioneaza incredibil de bine inca din 1995 cand a fost lansat. Jeff Bezos si-a fondat compania ce avea sa aiba 88.000 angajati si o cifra impresionanat de afaceri, intr-un garaj. Absolventul de Princeton, este unul dintre bogatii lumii si in 1999 a fost numit ” omul anului” de o renumita publicatie americana.
4.LinkedIn
Am mai spus despre sperantele retelelor de socializare, inca una?! Oare cat de optimisti sunt americanii in general? Ei bine se pare ca sunt si optimisti si increzatori in propriile idei. Linkedin s-a conturat ca o retea de socializare pentru cei cu varste cuprinse intre 30-40 ani si care sunt in cautare de un nou job. Ce speranta puta avea un astfel de proiect? Lansat in 2003, a ajuns in 2011 sa aiba 30 de milioande de vizitatori unici si in prezent reteaua cuprinde mai mult de 200 milioane de utilizatori.
5.PayPal
Aceasta idee a inceput sa se creioneze inca din 1998, in California. Ideea initiala a fost fondarea unei companii care ofera solutii financiare in lumea virtuala. Astazi a ajuns sa fie un serviciu sigur prin care se fac 80% din platile on-line. Programul are restrictii inca in: Muntenegru, Bangladesh, Pakistan si Afghanistan.
6.Firefox
In 2002 internetul era in maxima amploare si urma un trend clar indreptat spre evolutie. Browser-ul principal de utilizare cel mai accesat era „Internet Explorer”. Mozilla FireFox a inceput ca un proiect experimental si a ajuns ca in 2012 sa fie utilizat de 24% din populatia activa a internetului. In acelasi an a devenit al 3-lea cel mai folosit browser.
Stim ca tehnologia avanseaza, ca virtualul este mai interesant decat realul si mai stim foarte clar ca America nu e Romania.
(327)