Anamaria
„Toţi oamenii îşi pot depăşi condiţia şi pot dobândi succesul, dacă sunt pasionaţi şi dedicaţi cauzei lor.” — Nelson Mandela
Ralix the others. Discover Yourself
Cum trebuie rezolvata aceasta problema si cum trebuie combatute raceala si gripa in plina iarna, descoperim impreuna:
1. Supa calda amelioreaza simptomele racelii. Inhalarea aburilor ajuta la ameliorarea simptomelor iinfectiilor tractului respirator. In cazul in care alegeti o supa de pui (cea mai recomandata in acest caz) va sugeram ca partile pe care le folositi in compozitie sa fie cat mai naturale; incercati sa nu achizitionati pui din comert decat in cazul in care ati epuizat orice alt tip de resure.
2. Ridichea neagra. Scobita la mijloc si umpluta cu miere sau zahar, apoi lasata intr-un vas de seara pana dimineata are efecte miraculoase asupra durerilor in piept si tusei enervante. Aceasta are efecte antibacteriene si este un bun calmant.
3. Siropul de brad, preparat in casa si nu cel achizitionat din farmacii, face minuni in vederea calmarii tusei. Puteti consuma cat de mult doriti si va face bine, de fiecare data cand simtiti presiuni in piept, sau senzatii deranjante in gat.
4. Durerile sinusale ne afecteaza cel mai mult starea de spirit atunci cand suntem rapusi de gripa. Cateva comprese calde inainte de culcare aplicate pe frunte va vor calma senzatiile de disconfort care nu va permit nici macar sa va concentrati.
5. Consumati usturoi si ceapa cat mai des. Mirosurile provocate de acestea sunt extrem de neplacute, insa daca simptomele dumneavoastra au ajuns intr-un stadiu atat de avansat va recomandam sa le consumati fara a va mai gandi la aceste aspecte. Usturoiul poate fi consumat si pasta, alaturi de o friptura, iar daca aveti probleme cu stomacul sau fierea, incercati sa le consumati pana in ora 18, pentru evitarea unor reactii adverse.
6. Hreanul: poate fi folosit atat ca sirop sau tinctura de hrean, cat si pentru uz extern – cataplasme cu hrean. In cazul in care va displace, incercati sa-l consumati alaturi de un fel principal de mancare, insa in cantitati mai mari, pentru deblocarea cailor respiratorii.
7. Odihna este cea mai importanta in astfel de momente. Daca incercati sa va fortati atunci cu siguranta starea dumneavoastra de boala se va prelungi. Luati-va cateva zile de odihna, atat cat considerati ca va este necesar, dormiti cat mai mult, beti multe lichide si in scurt timp va veti recupera.
Daca simptomele nu se amelioreaza, ba mai mult, acestea se accentueaza va recomandam imediata vizita la un medic.
(544)