Festivalul International de Psihanaliza si Film: Lolo

0

Filmul LOLO, in regia lui Julie Delpy, deschide anul acesta Festivalul International de Psihanaliza si Film joi, 10 decembrie, incepand cu orele 20.00.

festival-psihanaliza-si-filmSuper povestea suna cam asa: Violette se indragosteste de Jean-Rene, insa Lolo, fiul de 19 ani al Violettei, face tot ce este posibil pentru ca cei doi sa se desparta, iar aceasta poveste de dragoste se dovedeste a fi mult mai complicata decat parea in faza incipienta.

Psihanalistul Andrea Sabbadini, directorul European Psychoanalytic Film Festival prezidat de regizorul italian Bernardo Bertolucci, revine si in acest an la Bucuresti ca invitat de onoare al evenimentului.  Sabbadini va comenta alaturi de Directorul Festivalului Internaţional de Psihanaliza si Film, mai precis criticul de film Irina-Margareta Nistor, filmul POP-UP in regia lui Stuart McBratney. La proiecţie vor fi prezenţi atat regizorul australian cat si actriţa Laura Vasiliu.
Filmul, o producţie Australia-Romania, prezentat in avanpremiera pe meleagurile noastre, este o comedie cu influente dramatice, ce urmareste trei povesti concomitent, cea a unui tata somer, a unei imigrante din Romania si a unui director de teatru razbunator si nemilos.

La cea de-a patra editie a festivalului mai pot fi vizionate si urmatoarele filme:

– SPOTLIGHT, in regia lui Tom McCarthy. Cu o distributie ce ii include pe Mark Ruffalo, Michael Keaton si Rachel McAdams

– TRUTH, regizat de James Vanderbilt, cu Cate Blanchett si Robert Redford in rolurile principale, va inchide Festivalul duminica, 13 decembrie.

Toate filmele prezentate in Festival vor fi urmate de discutii moderate de catre criticul de film si Directorul Festivalului, Irina-Margareta Nistor, la care vor participa psihanalisti, regizori, producatori, actori si critici de film.

Programul integral al evenimentului este disponibil pe site-ul www.famart.ro.
Biletele pot fi achizitionate de la casa de bilete a cinematografului Elvira Popescu sau de pe site-ul www.eventbook.ro.

Parteneri media: Radio Gold FM, Revista Psychologies, 24FUN, Cinemagia, FilmReporter.ro, AaRC.ro, Cinefan.ro, psihoo.ro, Cafe Gradiva, Urban.ro, Ralix.ro

(61)

About author

Anamaria

„Toţi oamenii îşi pot depăşi condiţia şi pot dobândi succesul, dacă sunt pasionaţi şi dedicaţi cauzei lor.” — Nelson Mandela

Your email address will not be published. Required fields are marked *