Infertilitatea provocata de boli ascunse

0

Problema infertilitatii este din ce in ce mai frecventa in zilele noastre. Cauzele pot fi, dupa cum spun medicii, stresul la care suntem supusi zi de zi, probleme endocrinologice, cauze chirurgicale (avorturi frecvente sau anumite injectii periculoase) insa mai sunt cateva probleme de care trebuie sa stiti si la care trebuie sa fiti atente: este vorba despre asa numitele boli ascunse care cauzeaza frecvent infertilitatea.

Desi va cunoasteti foarte bine partenerul, sau poate chiar amandoi sunteti primul pentru celalalt, asta nu inseamna ca infertilitatea sau orice alt tip de boli va ocolesc.

woman-manGonoreea, sau blenoragie, este o boala extrem de silentoasa in organismul dumneavoastra prezentand infectii ale trompelor uterine fara niciun tip de simptome. Gonoreea poate fi depistata doar cu ajutorul testelor de laborator, iar sansa ca aceasta sa fie vindecata in procent maxim este doar daca a fost depistata la timp. Iata inca un motiv foarte important pentru vizitele ginecologice de care ne este atat de teama. Conform statisticilor, un barbat care sufera de gonoree poate transmite boala dupa primul contact sexual in procent de pana la 90%. In cazul in care situatia dumneavoastra s-a agravat, primele simptome se vor manifesta prin de culori neobisnuite, alb sau galben, precum si prin usturime la urinare.

Chlamydia Thrachomatis sau cunoscuta sub denumirea de „infectie tacuta” poate cauza infertilitate la cel mai inalt nivel. 50% dintre femei si mai mult de 70% dintre barbati nu prezinta absolut niciun simptom. Chlamydia determina cu o probabilitate enorma aparitia unei sarcini extrauterine si ulterior infertilitate.

Recomandam un test la medicul ginceolog in cel mai scurt timp pentru a evita diverse probleme, in special persoanelor active din punct de vedere sexual.

(58)

About author

Anamaria

„Toţi oamenii îşi pot depăşi condiţia şi pot dobândi succesul, dacă sunt pasionaţi şi dedicaţi cauzei lor.” — Nelson Mandela

Your email address will not be published. Required fields are marked *