Isabella Blow: Fashion Galore

0

Isabella Blow: Fashion Galore –   se numeste expozitia de la Embankment Galleries, Somerset House, organizata impreuna cu Isabella Blow Foundation si Central Saint Martins. O importanta expozitie care celebreaza o viata de exceptie si o garderoba pe masura apartinind acestei icon a modei si a artei.

Aristocrata, Isabella Blow si-a inceput cariera in anii ’80 ca asistenta a Annei Wintour la Vogue, in New York. S-a intors la Londra in 1986 si a inceput sa lucreze la Tatler si mai apoi la Vogue-ul britanic. In 1997 devine fashion director la Sunday Times Style, dupa care ocupa aceeasi pozitie la Tatler. Pasionata si creative, Isabella este cunoscuta pentru descoperirea si incurajarea multor artisti si designeri ca Alexander McQueen, Philip Treacy, Hussein Chalayan, Julien Macdonald, s.a., ca si a unor modele precum Sophie Dahl sau Stella Tennant. In colaborarileei cu importanti fotografi ca steven Meisel, david LaChapelle sau sean Ellis, impinge granitele conventionalului si devine o figura legendara in moda internationala si in arta contemporana.


Expozitia cuprinde o suta de piese din bogata ei colectie care apartine acum lui Daphne Guinness, dar si La Dame Bleue, colectia primavera-vara 2008 pe care Alexander McQueen si Philip Treacy i-au dedicat-o dupa moarte.
Extravaganta si fragile, intr-o continua lupta cu editorii revistelor pentru care lucra, Isabella Blow a avut numeroase tentative de suicid. Pina la urma i-a reusit, din pacate, lasind in urma prieteni adevarati, neconsolati ca nu au fost linga ea in momentul acela, hotaritor.
La vernisaj au fost prezenti prieteni si admiratori, probabil si multi dintre cei care i-au facut viata imposibila.
Daca v-a placut Isabella Blow, intrati la Somerset House, in inima Londrei, intre Strand si Tamisa.

Laura Guţanu

(393)

About author

RaLix

"Bunul simţ este o colecţie de prejudecăţi dobândite până la vârsta de 18 ani."Einstein

Your email address will not be published. Required fields are marked *