It’s ok not to be ok-Jessie J

0

It’s ok not to be zice cu foc Jessie J sau in varianta mioritica despre cum sa spui ca nu iti este frica sa recunosti ceea ce esti, cine esti si demonii cu care te lupti.

cantareataAceasta artista m-a fascinat de la primul acord muzical si de la primul melism vocal care mi-a incalzit inima. Despre ea am simtit nevoia sa vorbesc, despre It’s ok not to be ok-Jessie J, una dintre marile voci ale lumii in momentul de fata (parerea mea sincera si POATE neavizata). Fie ca o vedem ca pe o Cleopatra contemporana, schimbandu-si perucile de la o reprezentatie la alta sau fie ca o vedem rasa in cap cu o nuanta de platin, Jessie este unul dintre mai nou venitii trend-setteri.

Altele au inceput sa cante cu negrii (Mariah Carey) lasand deoparte ceea ce le definea, altele s-au facut cat casa poporului (Christina Aguilera) si incepusera sa cante despre suncile de pe burta sau pur si simplu unele au disparut din peisaj, fara drept de apel, dar noul val de muzica britanica a venit cu noi icon-uri, noi voci si evident noi repere in ceea ce noi numim “fashion”.

jessie-j-2013Stiu ca m-a fascinat de la prima aparitie, a fost un “boom” pe care il mai vazusem cu siguranta, dar acea pereche de colanti mereu cu model asortata la o pereche de tocuri imense si purtand o tunsoare nemuritoare m-a facut sa vrea sa vad mai mult din ceea ce poate acest trup talentat.

Cam in perioada respectiva, ianuarie-februarie 2011, “imaginatia” femeilor dornice de schimbare a luat din nou foc in dorinta de a avea mai toate acel breton perfect drept care sa acopere linia spreancenelor, trend care nu mai fusese explorat de prin 2007, de cand Nelly Furtado ne canta “Say it right”.

jessiejA urmat perioada in care Jessie s-a chinuit (sa spunem ca a explorat) cu tot felul de extensii, pony-tail-uri si mese de nuante stridente, pana in vara anului 2013 cand, pentru o cauza nobila, a facut ceea ce noi nu mai vazusem de la Sinead O’Connor incoace la o cantareata: Chelia!

A fost momentul in care mi-am dat seama (din nou) ca feminitatea nu sta in acele late care atarna pe umeri, cositele vesnic colorate sau in coafurile cat mai elaborate (asa cum am fost toti indoctrinati), ci feminitatea sta in atitudinea cu care ridicam privirea inspre ceea ce noi numim “lume”. Puterea e aceea de a te uita in ochii tuturor, oricum ai arata, si sa afisezi un zambet cat o mie de cuvinte.

JESSIE-JDeci sa nu uitam ca nu momentul in care iesi din coafor cu un nou look nu e ceea ce te face sa te simti imbatabila ci sentimentul pe care il ai in interior ca “ai facut-o si pe asta”, independenta pe care ti-o da ascultarea propriei voci.

In concluzie cheala a fost, peruci a purtat cu mandrie, bisexuala a recunoscut ca este, instagramul ei este este plin de poze cu ea nemachiata, la capitolul cantat nu avem ce sa ii comentam, trend-uri a dat si continua sa dea …. De ce sa nu o iubim?!

Poate pentru ca unicitatea si curajul nu sunt agreate de toata lumea, sau poate pentru ca tiparul e singurul lucru sigur pe care il stim si ne putem baza …

“It’s not about the money, money, money
We just wanna make the world dance
Forget about the price tag”

Alex Fox

(382)

About author

RaLix

"Bunul simţ este o colecţie de prejudecăţi dobândite până la vârsta de 18 ani."Einstein

Your email address will not be published. Required fields are marked *