O zi cu Adriana Chitariu

0

Ritualul de dimineață: timpul pe care și-l acordă gandindu-se la programul zilei care începe.

Folosește doar cosmetice bio și înainte de a ieși din casă mai rectifică cîte ceva, ca mai noi toate/toți.

În fiecare dimineață trece prin stația de tramvai în care Marina de la Darlington a avut buna idee de a pune flori și o foarte decorativă stropitoare pe care o poti folosi cît timp stai în așteptare, Faci un lucru util udînd florile. Mă asteptam să dispară și florile și stropitoarea, dar toate revistă. Ba chiar am văzut oameni udînd cu grijă plantele.

Următoarea oprire : cafeneaua unde bea preferatul ei mintfrappe.

Și bineînțeles o librărie cu cărți despre arta fotografică, pasiunea Adrianei, care a fost însoțită ân această zi de fotograful George Botezatu. Fără selfies, deci.

De unde a pornit povestea ? De la Marina care a gîndit în vechea clădire a hotelului Continental din Iași un loc în care poți să faci un dar special cuiva la care ții sau cuiva pe care o/ îl prețuiești. Un buchet sur mesure. Marina a gîndit Darlington și Adriana arată lumii imaginea florăriei. „Darlington e locul unde se împletesc cele mai diverse țesături de culori. Arta florală imprimată în fotografii și zâmbetele oamenilor ce devin mai fericiți prin gesturile și atențiile pe care și le dăruiesc sunt speciale. Fabrica de nuanțe, de contraste și chipuri vesele e spațiul preferat al Adrianei unde-și exersează competențele fotografice și își mângăie sufletul”

Dacă nu e destul de evident, stilul British e preferatul sau. Așa că spre finalul zilei Adriana ajunge în cafeneaua în care decorul floral adaugă o tușă caracterului cafenelei. Mai e nevoie să adăugăm cine s-a ocupat de asta? Marina, evident. Sper să o conving și pe ea să ne lase s-o insoțim într-o zi.
Laura Guțanu

(489)

About author

Laura Guțanu

Interesata de cultura si arta, moda ii stirneste curiozitatea si o incinta tot ce este frumos. A publicat in reviste de cultura si in cele glossy. Scrie despre ce ii place inca din 1991.

Your email address will not be published. Required fields are marked *