Optimismul – te nasti cu el sau il dobandesti?

0

Personal, viata m-a trecut prin multe si nu intotdeauna am stiut sa trec cu brio peste cele intamplate, insa dupa o buna perioada de vreme am constatat puternica influenta a cliseului: « o nenorocire nu vine niciodata singura ». Ba vine, trebuie sa stii doar cum si cand sa ii spui sa se opreasca si cum altfel daca nu prin crearea unui zid din optimism ?

« Gândeşte, acţionează şi vorbeşte cu entuziasm şi vei atrage rezultate pozitive» asa spune Michel LeBoeuf. Nu te astepta ca atunci cand te simti dezarmat, singur si trist, aproape de muchia prapastiei depresiei, viata sa-ti zambeasca daca tu nu faci nimic.
Iata de unde trebuie sa incepi :
1. Totul consta in atitudine, in felul de a fi sau de a privi lucrurile. Dupa ce am inceput sa am un comportament mai vesel, sa fiu mai zambitoare lucrurile s-au schimbat la nivel cognitiv ; mi-as fi dorit ca iubirea vietii mele sa apara la usa, imediat dupa, cu un buchet de flori si doua bilete de avion catre insulele Mauritius, insa aceste lucruri nu s-au petrecut. In schimb am castigat o minte educata. Devenind optimista am inceput sa primesc incercarile de la viata altfel, sa le ofer alta nuanta, mai deschisa, lucru pe care il recomand tuturor.
2. Optimismul ca factor principal in viata ta nu va face altceva decat sa te ajute pe tine personal, in niciun caz nu-i va influenta pe cei din jurul tau in vreun fel. In viata noastra noi suntem actorii principali si pentru nimeni altcineva nu trebuie sa ne sacrificam vreodata, caci la randul nostru primim doar roluri secundare sau episodice in filmul vietii celorlalti. Diferenta este ca in timp ce pesimista traieste din amintiri, inecandu-si lacrimile, optimista isi va retusa machiajul, pregatindu-se pentru o noua victorie.
3. A fi optimist nu inseamna ca cineva iti va usura munca. In niciun caz ! Poate va trebui sa muncesti de trei ori mai mult decat cei care se conformeaza, pentru a dobandi aceasta atitudine si in acelasi timp sa infrunti realitatea, insa mai devreme sau mai tarziu rezultatele le vei simti pe propria piele.
4. Oamenii optimisti sunt observati de catre cei din jur ca fiind plin de calitati. Nu ar trebui sa ne mire acest lucru, oamenii care emana o atitudine dezinvolta si relaxanta cu privire la viata lor, ii vor atrage si pe cei din jur, transformandu-i intr-o prezenta agreabila si dorita. Pana la urma, nimanui nu-i place sa iasa in oras cu un morocanos.
5. Optimismul este un stil de viata care implica trairea bucuriilor zilnice intr-o maniera intensa. Pesimistul nu va stii niciodata sa se bucure de faptul ca ploua si afara se va racori, iar apoi poate va da soarele, ci din contra nu se va putea trezi dimineata si se va infuria la gandul ca toate lucrurile ii merg prost, dinainte ca ziua sa inceapa cu adevarat.
Viata inseamna mult mai mult decat aceste mici lucruri carora noi le dam o conotatie atat de puternica si le lasam sa ne influenteze. Viata inseamna familie, prieteni, dragoste, iar cine nu le are si le poate crea, insa calitatea de baza, care da nastere optimistului prin excelenta, va fi rabdarea.

 

 

Ana Maria Iancu

(138)

About author

Anamaria

„Toţi oamenii îşi pot depăşi condiţia şi pot dobândi succesul, dacă sunt pasionaţi şi dedicaţi cauzei lor.” — Nelson Mandela

Your email address will not be published. Required fields are marked *