Parinti vs. Bunici

0

Un tata si bunic de moda veche, Artie (Billy Crystal) este foarte mandru de viata pe care o duce si de slujba sa. Asta pana primeste un anunt nu tocmai placut: este concediat din functia de commentator sportiv al echipei de baseball Fresno Grizzlies. De ce? Pentru ca nu se pricepe deloc latot ce tine de noua tehnologie, nu are cont de Facebook, nu stie nimic despre Twitter si, mai mult, nu joaca Angry Birds. Lumea are nevoie de tineri si de lucruri noi. De la casatoria fiicei sale, Alice, tatal nu a mai tinut legatura nici cu noua familie a acesteia. Nu era un bunic exemplar, nu-si amintea prea bine nici macar numele celor trei nepoti ai sai. A venit timpul sa demonstreze ca nu e chia asa. Rugat peste masura de sotia sa, Diane ( Bette Midler ), cedeaza si accepta sa-si petreaca putin timp cu cei mici, mai ales ca parintii lor vor pleca intr-o mini vacanta in interes de serviciu. Dar, când problemele secolului 21 se ciocnesc cu Artie și Diane, metodele vechi pe care acestia le pun in aplicare nu fac altceva decat sa-i dea peste cap pe bietii copii.

Parental-Guidance-Quad-Poster-585x438Tinerii nu stiu nimic despre jocurile copilariei, nu s-au tavalit niciodata prin noroi, nu s-au jucat in ploaie, nu mananca dulce, nu au auzit injuraturi, nu au primit niciodata nicio plama. Traiau intr-o casa securizata la maximum, dotata cu aparate de ultima  generatie inventate chiar de catre tatal lor, un prosper inventator, si crescuti cu metode noi de educatie intr-o ordine si armonie deplina. Artie era de-a dreptul socat. Bineinteles, fiica sa nu il dadea niciodata drept un exemplu bun de urmat, ba mai mult, era de-a dreptul socata ca era nevoita sa apeleze la parintii ei si sa-si lase copii cu ei.

Harper este foarte tensionata si nervoasa, in acelasi timp, pentru auditia ce o va da spre a-si asigura continuarea studiilor la o scoala de muzica. Exerseaza din greu la vioara si nu gusta deloc din placerile copilariei. Diane o sfatuieste sa nu puna atat de mare pret pe acest concurs, mai ales ca se vede clar ca acest lucru nu-i aduce fetitei zambetul pe buze. Bunica da la o parte sfaturile fiicei sale pentru a-si vedea nepoata fericita.

Turner, un baietel balbait ce frecventeaza deja cabinetul psihologului, are probleme la scola cu un baiat agresiv. Dupa sfatul bunicului, copilul incearca sa-si infrunte adversarul, dar nu face altceva decat sa se aleaga cu o vanataie de toata frumusetea la ochi. Artie, il incurajeaza punandu-l sa asculte comentariile unui meci vechi.

Diane incerca sa-i demonstreze fiicei sale si lui Phil ca ei nu sunt doar „ceilalti bunici”, si-si da toata silinta sa-si faca nepotii fericiti. Artie, insa, ii incurca planurile, ba mai mult, provoaca un accident in care prietenul imaginar al celui mai mic nepot este omorat.

Dupa numeroase peripetii, bunicii sunt mai mult decat acceptati. Alice ii demonstreaza sotului sau ca e mai mult decat tatal copiilor ei, Diane o convinge pe fetita sa-si urmeze propriul vis, Turner scapa de balbaiala, iar cel mic, de cangurul imaginar ce-l punea in tot felul de situatii neplacute. Alice isi da seama cat de importanti sunt parintii in viata familiei ei.

Parental Guidance, sau Parinti vs. Bunici este un film ce merita vazut impreuna cu toti ceilalti membri ai familiei. O comedie din care se pot invata numeroase lucruri, precum dragostea de parinti, importanta educatiei copilului, dar si repercursiunile aduse de lipsa neincrederii in cei apropiati.

Violeta Marinescu

(258)

About author

RaLix

"Bunul simţ este o colecţie de prejudecăţi dobândite până la vârsta de 18 ani."Einstein

Your email address will not be published. Required fields are marked *