Totul despre remediile florale Bach

0

In anul 1936 medicul englez Edward Bach a pus bazele unei metode alternative de vindecare, fiind profund indragostit de natura si crezand in ajutorul divin. Dupa ce a cunoscut succesul in cariera medicala s-a retras la Mount Vernon in apropiere de Oxford. Homeopat, bacteriolog si patolog, Bach la inceputul anilor ’30 a inceput sa studieze efectele si proprietatile plantelor. A avut o aplecare deosebita catre roua, avand convingerea ca lichidul pe care il gasea in fiecare dimineata pe petalele florilor are efecte miraculoase.

El insusi suferind de o boala incurabila a ajuns la concluzia ca nu exista boli ci bolnavi si ca adevarata cauza a suferintelor umane se afla in planul mental si emotional al fiecaruia dintre noi. Atata vreme cat avem un echilibru intre judecata si sentimente, viata reprezinta o continua provocare din care avem permanent de invatat, cat si un prilej de a ne bucura ca putem acumula cunoastere si experienta atat necesare noua in confruntarea cu toate vicisitudinile ei. Asa cum multi stiu, viata ne pune in mod repetat in situatiile pe care le-am evitat sau nu le-am inteles pana la un moment dat cand, daca dorim supravietuirea, trebuie sa urcam o treapta a propriei constiinte pentru a avea o alta perspectiva si implicit o noua dimensiune a capacitatii de intelegere a ceea ce traim. Legatura dintre energiile plantelor si energia umana au facut subiectul a mii de pagini si tratate. Dr Bach scria: „Boala este un fel de consolidare a unei atitudini mentale; este necesar să tratăm numai starea pacientului şi boala va dispărea„.

Urmarea fireasca a adoptarii unei atitudini pozitive implica redobandirea confortului psihic. Daca suferinta s-a instalat deja si in planul fizic si folosim esentele florale Bach alese in concordanta cu starea mental-emotionala a persoanei in cauza, atunci organismul se va mobiliza grabind vindecarea, insotindu-se foarte bine cu orice tip de medicina: clasica sau complementara.

Remediile florale bach sunt preparate din flori sau crengute , de regula din plante si arbori din flora spontana, prin metoda soarelui sau prin metoda fierberii. Dr. Ed. Bach a considerat ca cele 38 de remedii singure sau in combinatie acopera toate emotiile negative. Primele remedii florale au fost preparate din roua colectata dimineata, din inflorescentele unor plante din flora spontana si conservata apoi cu alcool. Dr. Bach a fost convins ca prin radiatia electromagnetica a soarelui, roua se impregneaza cu intreaga energie pura, nealterata si vindecatoare a florii pe care se odihneste.

Deoarece remediile florale sunt extreme de diluate, nu au un gust sau miros specific fiecarei plante din care este compus. Se pare ca aceste remedii folosesc energiile si vibratiile plantelor si ca acestea pot fi transmise utilizatorului prin memoria apei, cu care acestea sunt consumate.

Medicina alternativa, descoperita/inventata de Bach este considerata “medicina vibrationala si se eticheteaza de multe ori ca tratamentele homeopate, insa nu sunt considerate tratamente homeopate 100% deoarece nu respecta in totalitate principiile dupa care acest fel de medicamente sunt produse si consumate.

Tratamentul alternativ studiat de Bach ese recomandat in diverse afectiuni ale trupului si sufletului. El actioneaza la nivel vibrational, energetic. Vibratia plantei rezoneaza cu vibratia celulelor umane, corectand erorile existente. Durata tratamentului variaza intre o luna si sase luni. Este necesara o evaluarea, in prealabil, facuta de catre un specialist atestat care in functie de afectiunile fiecarui pacient poate recomanda un dozaj si o perioada optime, de tratament.

Conform studiilor clinice, remediile florale ale lui Bach nu s-au gasit rezultate concrete din punct de vedere medical sau imbunatatiri ale starii de sanatate, in afara de efectul placebo.

 Raluca Dubasaru

(496)

About author

RaLix

"Bunul simţ este o colecţie de prejudecăţi dobândite până la vârsta de 18 ani."Einstein

Your email address will not be published. Required fields are marked *