Revelațiile științei

0

Vitamina C câștigă în lupta cu TBC-ul

La Universitatea Yeshiva în cadrul facultății de medicină Albert Einstein studenții și profesorii fac studii remarcabile. Ultima victorie în acest sens o constituie descoperirea efectelor Vitaminei C în cazul bolnavilor de tuberculoză. Tuberculoza este o infecție a corpului cu o bacterie care netratată corespunzător este fatală. Un alt studiu, apropos de victimele tuberculozei, arată că în 2011 din 8,7 milioane de tuberculoși 1,4 milioane nu au putut fi salvați ( conform Organizației vitamina CInternaționale a Sănătății). Infecțiile cu TBC care nu răspund la medicamente  sunt o problemă în creștere. Tipul de transmitere al acestui virus este prin aer, motiv pentru care, tot conform studiilor,  o persoana se îmbolnăvește de TBC la o secundă. Revelatiile stiintei sunt surprinzatoare.

Cercetătorii de la „Albert Einstein” au descoperit că Vitamina C adăugată tratamentului clasic pentru tratarea tuberculozei, are un efect de distrugere a bacteriei mult mai mare. Mai mult decât atât se pare că acest adaos de vitamina C este aplicabil în cazul bolnavilor de TBC care sunt imuni la tratamentul clasic. Vestea care ne încântă este că vitamina C se regăsește la scară largă în toată lumea și nu este niciun impediment pecuniar în utilizarea acesteia. Studenții și cercetătorii emeriți ai Universității Yeshiva sunt încrezători că au găsit o soluție pentru bolnavii care au acea tulpină a TBC-ului ce nu putea fi tratată cu medicația clasică.

 Pătrunjelul un remediu împotriva cancerului

Am aflat demult că anumite legume și fructe au efecte de-a dreptul miraculoase asupra noastră. Dar v-ați fi gândit că pătrunjelul conține o substanță chimică ce ajută patrunjella stoparea cancerului de sân? Substanța, pe numele ei apigenină are rolul de a opri împăștierea celulelor canceroase în corp. Această substanță se regăsește din abundență în pătrunjel,țelină și mușețel.

Apigenina se leagă, cu o valoare estimată, de 160 de proteine ​​din corpul uman, fapt ce aduce și alte beneficii organismului, în contrast cu medicamentele clasice din farmacii ce reușesc să se lege de o singură moleculă. Practic ajută proteina să corecteze anomaliile acidului ribonucleic, care împreună cu ADN ul , cuprinde acizii nucleici, ce, împreună cu proteinele, constituie cele trei macromoleculelor majore esențiale pentru toate formele de viață cunoscute. Acest compus chimic corectând aceste anomalii reușește să scadă 80% din cauzele ce dezvoltă cancerul.

O ceașcă cu ceai, o salată de pătrunjel sau de țelină ne ajută să prevenim sau chiar să tratăm cancerul. Este miraculos cum fiecare zi și fiecare nou studiu ne întoarce către minunile naturii. Ușor vom accepta și vom înțelege că alegerea legumelor în detrimentul cărnii este un punct…sau poate ar trebui să măsurăm în anii- în plus adus organismului și vieții noastre.

Depresia post natală va putea fi verificată înainte de a se produce

test de sangeExperții medicali speră ca în maxim doi ani, gravidele să poată afla conform unui test de sânge dacă sunt predispuse să facă depresie după naștere. Una din cinci mame este afectată de depresie post-natală. Acest tip de depresie este foarte periculos, atât pentru copil cât și pentru mamă, aceasta poate dura până la un an și poate avea efecte dramatice asupra familiei încercată de această boală.

Vinovate de această afecțiune sunt două gene care, atunci când sunt prezente în anumite forme, în timpul sarcinii, par a prezice debutul de depresie. Testele de sânge pe 52 femeile însărcinate au prezis debutul de depresie post-natală cu 85% precizie. O echipă de cercetători au făcut aceste studii și sunt optimiști în extinderea acestui test la nivel mondial. Depresia post natală, se poate trata la depistare. Copilul care se naște cu o mamă ce prezintă aceste probleme, are un risc mare la afecțiunile mintale și alte boli.

Îmbătrânirea se tratează

Oamenii de știință lucrează de când lumea și pământul să găsească remediul pentru prelungirea vieții. Medici, fizicieni și chimiști se întrec în cercetări dintre cele mai compelxe pentru a descoperi „minunea”. Corpul uman încetează să mai funcționeze când entropia acestuia atinge cote maxime. Entropia, conform fizicii, se traduce prin dezordine și dezechilibru. Când un organ se îmbolnavește (și nu poate fi tratată afecțiunea acestuia) atrage după sine și alte defecțiuni cauzând defecte și celorlalte organe sănătoase. Astfel că entropia, când ne naștem are valori minime și pe măsură ce înaintăm în vârstă valorile acesteia cresc; în momentul în care atinge valoarea maximă, organsimul cedează și moare.

anti-agingConform unor noi studii, cercetătorii au încercat să raspundă întrebării: Ce cauzează îmbătrânirea organismului, ce organ ar putea fi vinovat pentru acest lucru? Dorința acestora a fost să constate dacă un anumit organ sau celulă nu pot fi manipulate să întârzie îmbătânirea. Astfel au observat că în hipotalamus se află o  substanță, secretată de acesta, care ar putea fi „determinată” să schimbe procesul îmbătrânirii.

Cercetătorii au avut deja rezultate de prelungire a vieții pe cobaii din laborator. Hipotalamusul controlează o serie de hormoni care influențează dezvoltarea, creșterea, metabolismul și reproducerea. Studiile au arătat, de asemenea, că un hipotalamus nesănătos poate duce la afecțiuni asociate cu înaintarea în vârstă, cum ar fi intoleranța la glucoză și hipertensiune arterială. S-au concentrat pe o proteină produsă de hipotalamus numită NF-kB, care reglementează o varietate de procese fiziologice, inclusiv creșterea celulelor și moartea. Și această proteină a mai fost conectată cu boli cum ar fi cancerul, boli neurodegenerative, și bolile de inimă. Cercetatorii au emis ipoteza că prevenirea NF-kB de a fi produs în hipotalamus ar încetini procesul de îmbătrânire.

Experimentele de laborator în care s-a inhibat dezvoltatea acestei proteine au prelungit cu 20% viața cobailor. O altă substanță importantă pentru întregul corp în procesul de îmbătrânire este gonadotrofina hormonul de eliberare (GnRH), care este importantă pentru sistemele noastre de reproducere. Ca NF-kB, GnRH este sintetizată și eliberată de hipotalamus. Tot prin experiment s-a demonstrat că injectarea cu GnRH în creierul cobailor a dus la îmbunătațirea si creșterea numărului de neuroni.

Obiectivul principal al oamenilor de știință este să creeze și să descopere remedii ce pot lupta cu bolile necruțătoare cu care ne confruntăm și să ne întârzie procesul de îmbătrânire. E foarte posibil ca în anii ce urmează să ne putem prelungi viață cu ajutorul unor injecții și atunci ma întreb ce ar alege doamnele, o injecție cu colagen sau una care să mărească numărul neuronilor?

Raluca Faibiș

(600)

About author

RaLix

"Bunul simţ este o colecţie de prejudecăţi dobândite până la vârsta de 18 ani."Einstein

Your email address will not be published. Required fields are marked *