RaLix
"Bunul simţ este o colecţie de prejudecăţi dobândite până la vârsta de 18 ani."Einstein
Ralix the others. Discover Yourself
Stiati ca? -pentru ca suntem curiosi si cream dileme noi am aflat:
Cat de des schimbam periuta de dinti?
Lunar sau la fiecare două luni, când periuţa de dinţi devine mai moale şi mai umedă începe şi apariţia bacteriilor. Cu cât periuţa de dinti este folosita un timp indelungat, cu atât se prelungeşte mai mult viaţa bacteriilor. Această bacterie provine de oriunde, inclusiv din aer sau din cavitatea bucală. Însă durata unei periuţe de dinţi nu se calculează doar în timp, specialistii ne sfătuiesc să renunţăm la o periuţă de dinţi ce are perii rari sau deja uzaţi, precum şi după o răceală mai mult sau mai puţin gravă. Pentru a prelungi durata de viaţă a unei periuţe de dinţi este recomandat să fie curăţată complet după fiecare folosire.
Stiati ca daca aveti febra musculara e bine sa va lucrati in continuare muschii?
Cu condiţia ca nu cumva să existe o rană deschisă, care s-ar putea agrava, este chiar indicat să se continue exerciţiile chiar şi atunci când individul nu este complet sănătos. Exerciţiile uşoare cresc circulaţia sângelui şi ajută la o vindecare mai rapidă. Înlăturaţi problemele de la nivel muscular schimbând rutina exerciţiilor. Spre exemplu dacă v-aţi accidentat în urma exerciţiilor de la fitness, puteţi încerca antrenamentele si pozitiile de yoga. Dacă vă simţiţi epuizaţi schimbaţi setul de exerciţii lucrând cu alţi muşchi. Hidrataţi-vă permanent, începeţi cu exerciţii uşoare, iar pe parcurs scăpaţi de excesul de grăsimi.
Stiati ca Alcoolul are rol de sedativ cu excepţia tequilei. În ce fel vă influenţează această informaţie?
Acesta este un mit care trebuie distrus! Orice tip de alcool are acelaşi efect asupra organismului vostru. Acela de a vă stimula, sau vă seda, după caz, în funcţie de toleranţa pe care o aveţi la alcool sau de cantitatea consumată, spune Sam Zakhari, vicepreşedinte al biroului de Cercetări Ştiinţifice din Colorado, ce are ca obiect de studiu sănătatea omului la contact cu alcoolul. Se adaugă ca şi factori importanţi: vârsta, greutatea, precum şi genele umane. Aceştia au o contribuţie importantă, nu există o limită sau un standard care ar trebui atins, în lupta cu alcoolul. “Vestea bună este că întreaga gamă de alcool are o importanţă ridicată cu privire la combaterea bolilor cardiovasculare. Însă cu moderaţie, un singur pahar pe zi pentru doamne. Aşa ca, dacă nu puteţi consuma cu limită, atunci nu mai consumaţi deloc.” spune Zakhari
Ana Maria Iancu
(477)