Underground la gradinita

0

Underground la gradinita – Un spectacol de film și muzică de tip puzzle suprarealist, așa îl definesc cei de la Foley`Ala (Alin Zăbrăuțeanu, Rufi Cîtu, Alexandra Andrieș, Radu Rădescu). Am văzut spectacole în locuri neconvenționale, în culise, într-o baie turcească etc etc, dar într-o grădiniță nu m-aș fi gîndit să fie posibil.

irina-margareta-nistorȘi totuși o doamnă care a avut imaginația și
îndrăzneala de a face grădinița și școala primară Atelier 21, s-a lăsat convinsă de fratele ei, documentaristul Dragoș Zămosteanu, să aducă spectacolul în sala de 90 de locuri pe care școala/grădinița o are. Așa am văzut trei filme iconice despre toată lumea a citit, dar nimeni nu le-a văzut, însoțite de sound design & live foley, plus pagini urmuziene(citite de Irina Margareta Nistor). Ballet mécanique (1924, regia Fernand Léger și Dudley Murphy, scenariul Fernand Léger),

irina-margaretaUn chien andalou (1929, regia Luis Buñuel, scenariu Salvador Dali și Luis Buñuel), cu o inserție psihanalitică din Spellbound (1945, regia Alfred Hitchcock, decoruri Salvador Dali), Entr’acte (1924, regia René Clair, scenariu Francis Picabia și René Clair).

poza-1Toate aceste nume mari, care înseamnă avangardă europeană, cu muzica care urmează o coloană sonoră gîndită inițial, cu teme celebre citate, cu sintetizatoare, instrumente exotice și o voce minunată, dar care de fiecare dată este altfel, pentru că se și improvizează. Un spectacol unic, suprarealist și contemporan totodată. Pricepeți ceva? Indiferent de răspuns, cautați programul celor de la Foley`Ala.

http://www.facebook.com/ FoleyAla
http://foleyalaband.simplesite.com/

Laura Guțanu

(125)

About author

Laura Guțanu

Interesata de cultura si arta, moda ii stirneste curiozitatea si o incinta tot ce este frumos. A publicat in reviste de cultura si in cele glossy. Scrie despre ce ii place inca din 1991.

Your email address will not be published. Required fields are marked *