De ce Paris la fiecare inceput de luna?

0

S-a intamplat ca vara aceasta sa ma aflu in Paris chiar la inceputul lunii August. O chestiune lipsita de importanta in faza initiala, insa extrem de interesanta ulterior. De ce? Iata:

Daca nu mergi la Paris doar pentru a-ti face poze cu Turnul Eiffel, ci si pentru a vizita cat de multe puncte de atractie turistica, in special muzee, este indicat sa stiti ca in fiecare prima duminica a lunii intrarea in anumite muzee este GRATUITA, un fel de cultura la buget redus, daca am putea-o numi asa.

De ce Paris la fiecare inceput de luna? Ei bine, pe langa cele 15 muzee cu intrare gratuita de pe intreg parcursul anului, turistilor li se fac diverse oferte care variaza in functie de sezonul in care ne aflam.

Louvre-museeExista urmatoarele tipuri de gratuitati:

prima duminica a lunii, oferta valabila tot anul
prima duminica a lunii, oferta de la 1 noiembrie la 31 martie
prima duminica a lunii, oferta de la 1 noiembrie la 31 mai
pentru tineri sub 26 de ani si cadre didactice

Frumos, nu? Pe mine m-a incantat la maximum, iar cele 5 zile n-au fost suficiente pentru a ma incarca de cultura cat s-a putut de mult.

Daca doriti sa va bucurati de toate aceste gratuitati in singura duminica libera de costuri din luna, va recomand urmatoarele lucruri:
– mergeti cu o ora inaintea deschiderii la muzeele mari, precum Versailles, sau Louvre pentru a evita timpul pierdut la coada si caldura ingrozitoare la care veti fi supusi, trebuie sa stiti ca nu este gram de umbra in jurul muzeului.

Musée_d'Orsay_clock– daca va doriti sa vizitati cat mai multe muzee, atunci evitati-le pe cele doua, Versailles v-ar putea rapi intreaga zi si alegeti cateva mai micute, precum Muzeul d’Orsay

– alegeti muzeele care se afla in imediata vecinatate si veti economisi timp plecati din timp pregatiti cu o harta a acestora scoasa la imprimanta de pe google, la Gare du Nord veti primi doar harta metroului, in cazul in care veti alege sa calatoriti cu TGV.

pentru o deplasare cat mai placuta recomand totusi mini croaziera pe Sena, plecarea se face de la Turnul Eiffel si tot de acolo puteti achizitiona bilete pentru intreaga zi, undeva la 30 de euro doua persoane cu posibilitatea de a cobori de cate ori doriti. Acestea vor face opriri cam la toate punctele cheie ale Parisului iar privelistea este uimitoare.

– recomand incaltaminte adecvata, strazile nu sunt tocmai cele mai bune, iar mersul pe jos pe distante lungi ar putea deveni cu usurinta un calvar.

Parisul cu siguranta nu este cel mai sigur loc din Europa, insa arhitectura ci cultura intalnita chiar si la colt de strada este coplesitoare. Nu va asteptati sa intalniti doar oameni de vita nobila, Parisul nu mai este de mult un cuib al acestora, fiti pregatiti sa intalniti oameni umili, din toate categoriile sociale, obositi si saturati de aglomeratie si turisti entuziasmati.

Bon voyage!

 

Ana Maria Iancu

(58)

About author

Anamaria

„Toţi oamenii îşi pot depăşi condiţia şi pot dobândi succesul, dacă sunt pasionaţi şi dedicaţi cauzei lor.” — Nelson Mandela

Your email address will not be published. Required fields are marked *