Exploratori celebri

2

Eric cel Rosu, Qassiarsuk, Groenlanda

Din cauza unor crime comise, Eric cel Rosu este alungat din Islanda in anul 982 d.Hr. Incepe sa calatoreasca spre vest si in dreptul paraleleor 65-66 grade latitudine nordica, descopera o portiune de campie pe care mai tarziu o numeste Groenlanda. Intemeiaza prima colonie aici cu ajutorul celor 500 de oameni pe care Eric i-a adus in aceasta zona. Apelativul de Eric cel Rosu vine cel mai probabil de la faptul ca avea parul rosu.

Cristofor-ColumbCristofor Columb, insula Watling, Bahamas

Una din marile descopriri geografice este Insula Watling, botezata de Columb San Salvador. Dupa ce explorati Long Bay si celelalte locuri unde au acostat Nina Pinta si Santa Maria, corăbiile lui Columb, va puteti relaxa pe nisipul alb al plajei si sa inotati in apa crsitalina. Aceasta insula a ramas frumoasa si salbatica datorita faptului ca este atat de indepartata.

Francisco Pizarro, Cuzco, Peru

Pizzaro, cuceritorul Imperiului Inca, a fost unul dintre cei mai celebri conchistadori spanioli. Cuzco, orasul incas a fost jefuit de catre Pizzaro in 1553. Puteti vizita aici uimitoarea biserica baroca Santo Domingo, ce a fost construita pe fundatii incase de granit masiv. Legenda spune ca aici, a fost candva Templul Soarelui. Iar daca vreti sa vedeti cum arata un oras incaș , vizitati Machu Pichu.

Isabella-BirdIsabella Bird, Seul, Coreea

Isabella Bird, exploratoare si scriitoare, este cunoscuta ca fiind prima femeie membra a Societatii Regale Britanice de Geografie. Aceasta s-a aflat printre primii occidentali care au vizitat Coreea, calatorind prin aceasta tara in 1897.

Abel Janszoon Tasman, Tonga, Polinezia

Abel Tasman a fost un renumit comerciant, explorator si navigator olandez ce a explorat Australia si Oceania. Plecat fiind intr-o expeditie, pe drumul de intoarcere din Tasmania, Abel Tasman, a explorat lantul de 156 de insule ale Polineziei in anul 1643, in numele Companiei Olandeze a Indiilor de Est.

 Edward John Eyre si Wylie, Australia

Calatoriti prin desertul nemilos de la Streaky Bay la Albany, pe urmele lui Esward John Eyre si ale lui Wylie, tovarasul  sau aborigen. Ei au supravietuit in acest tinut fierbinte, plat si pustiu cu sucul obtinut din radacini si mancandu-si caii epuizati. Astazi autostrada ce ii poarta numele lui Eyre, trece prin campia arida Nullarbor si prin Marele Golf Australian. Pe solul palid se pot vedea bucati de roci intunecate, acestea fiind parti ale meteoritilor cazuti pe pamant.

Mary-KingsleyMary Kingsley, Luanda, Angola

In anii 1890, Mary Kingsley a mers in Luanda pentru a trai printre oamenii locului, sa exploreze mlastinile intesate de crocodili, sa intalneasca canibali, sa se fereasca de scorpioni si sa urce pe muntele Camerun. Calatorind prin savana, veti vedea elefanti si veti putea admira frumusetea Parcului National Quissama, cu padurile tropicale, cascadele si fluturii sai. Daca ajungeti pe o plaja din Luanda, nu trebuie sa ratati apusul de soare de acolo!

Alfred Russel Wallace, Bali&Lombok, Indonezia

Wallace, naturalist britanic, a petrecut aproape zece ani, din 1854 pana in 1862, studiind fauna si flora din arhipelagul Malay. El a observat ca animalele indigene din vestul liniei imaginare cunoscute acum sub numele de Linia Wallace erau asiatice, in timp ce animalele din est erau australiene. Vizitati insulele Bali si Lombok, aflate la distanta de o cursa cu feribotul si convingeti-va singuri.

Miruna Pop

(23560)

About author

RaLix

"Bunul simţ este o colecţie de prejudecăţi dobândite până la vârsta de 18 ani."Einstein

Your email address will not be published. Required fields are marked *