6 motive sa vizitezi Copenhaga

6 motive sa vizitezi Copenhaga

Editors choice
0

Nostalgia vacantelor, de acum incolo, va mirosi a ploaie in culori de curcubeu si va avea gust de  apa cristalina. Copenhaga always a pleasure!

1. Bicicleta, biciclitul, biciclistii

Sunt peste 400 km de piste in Copenhaga in sensuri multiple cu semaforizare speciala si reguli bine definite. Copiii de la 3 ani merg pe biciclete cu 2 roti. Nu exista limita de varsta, profesie, educatie sau sex, cand vine vorba despre mersul pe bicicleta.

De la cel mai mic la cel mai mare pe pistele destinate bicicletelor este un real traffic net superior benzilor auto, unde autoturismele cel mai des intalnite sunt cele care aprovizioneaza, curata sau repara ceva.

Din acest punct de vedere Copenhaga este cautata de multi primari de metropole importante pentru a prelua modelul de “inverzire” a traficului prin cresterea traficului de biciclisti.

2. Iarba lor  e  verde

Spre deosibire de Londra sau Singapore unde clar spatiile verzi sunt extrem de generoase, Copenhaga are un amestec ambiguu de natura salbatica cu gazon taiat frecvent. Printre blocurile cu strazi late, cu duble piste de biciclete si trotuare largi se gasesc la fiecare colt de strada, fiecare casa, fiecare bloc o gradina cu mult gazon (impecabil), niste copaci si flori care chiar daca sunt niste muscate fara pretentii ai senzatia ca sta cineva si le sterge de praf zilnic.

Nu compar cu Bucuresti-ul pentru ca fierea mea e oricum sensibila, in schimb daca ma gandesc la Londra, Paris sau Singapore as zice ca imi plac mai mult parcurile de aici tocmai pentru amestecul de padure cu iarba. Culoarea plantelor este mult mai intensa si verdele are nuante diferite, cu siguranta ca vremea si asezarea geografica influenteaza dezvoltarea lor insa trebuie sa amintesc si ca aici poluarea are cote foarte mici, ceea ce iarasi nu este de omis.

baner longeviv 780

3. Blocurile au 5 etaje

Si vizual este foarte odihnitor. Prefer 5 liniar fata de 3, 7 15, 24, 13…etaje care am observat ca obosesc calatorul si confuzeaza creierul. Nu am gasit arhitectura impozanta cu toate ca designerii si arhitectii danezi sunt recunoscuti mondial. Opera din Sidney a fost proiectata de un architect danez. Ma gandesc ca poate si-au gasit echilibrul emotional de ceva vreme si au considerat fara rost si anost sa se iroseasca in cladiri si ornamente care nu exprima altceva decat nesiguranta sociala? Poate au ales sa impozeze prin naturalete si simplitate?..cercetez inca.

konjac skin 300

5.  Apa

Carlsberg este o bere daneza si fabrica unde s-a inceput productia ei a fost infiintata aici datorita calitatii apei, care este exceptionala. Da, in Copenhaga apa de la robinet este mi-nu-na-taaaaaaa!!!

6. In port se inoata

Cred ca este singurul port din Europa unde apa este atat de curata, incat sa se poata inota in ea. How cool is that!!!!

7. Noma! Best restaurant in the world!

Ei da, au si ei o chestie cu mancarea. Pentru ca trendul este sa mancam sanatos, organic, frunze, peste sau scoarta de ceva, danezii, suedezii si alti nordici au inventat tot felul de mixuri intre condimente, peste si legume. Conform studiilor mancarea asiatica si cea a tarilor nordice asigura un trai sanatos si o longevitate pe masura. Tot aici gasim cel mai bun restaurant din lume, a se nota ca nu e la Paris sau New York.

Remediu Natural Rinita Alergica

Abia aștept să vă povestesc despre oameni, obiceiuri si de ce la ei se poate. Soon!

(200)

About author

RaLix

"Bunul simţ este o colecţie de prejudecăţi dobândite până la vârsta de 18 ani."Einstein

Your email address will not be published. Required fields are marked *