Castigatorii Festivalului International d​e Film Independent ANONIMUL

0

Castigatorii Festivalului International de Film Independent ANONIMUL: Sambata, 13 august, a avut loc Gala de Inchidere a celei de-a 13-a editii a Festivalului International de Film Independent ANONIMUL, in cadrul careia publicul a hotarat castigatorii:

La sectiunea de scurtmetraj s-au decernat urmatoarele premii:
Premiul Publicului pentru Cel mai bun scurtmetraj strain filmului EDEN HOSTEL, regia Gonzaga Manso (Spania), decernat in prezenta regizorului.
Premiul Publicului pentru Cel mai bun scurtmetraj romanesc filmului O NOAPTE IN TOKORIKI, regia Roxana Stroe.
Premiul Ovidiu Bose Pastina, oferit de Fundatia Anonimul, pentru filmul HOPPTORNET/ TEN METER TOWER, regia Axel Danielson si Maximilien van Aertryck (Suedia).
Gregoire Verbeke- THE LAND OF THE ENLIGHTENED, regia Pieter-Jan De Pue- TROFEUL ANONIMUL 13[12]In cadrul sectiunii de lungmetraj, Trofeul ANONIMUL 2016 s-a acordat filmului THE LAND OF THE ENLIGHTENED, in regia lui Pieter-Jan De Pue (Belgia). Trofeul a fost decernat in prezenta asistentului de regie Gregoire Verbeke. 
ANONIMUL 13 s-a desfasurat in perioada 8- 14 august la Sfantu Gheorghe, in Delta Dunarii. 
Editia a 13-a a Festivalului International de Film Independent ANONIMUL este organizata de Fundatia Anonimul si Asociatia FAMart, cu sprijinul Ministerului Culturii, Centrului National al Cinematografiei, Uniunii Cineastilor din Romania, Consiliului Judetean Tulcea si Autoritatii Nationale pentru Turism.
SIERANEVADA, cel mai recent film al regizorului Cristi Puiu a fost prezentat in deschiderea Serii Filmului Romanesc la ANONIMUL, marti, 9 august. Proiectia a fost urmata de o sesiune de intrebari si raspunsuri cu regizorul Cristi Puiu, actritele Dana Dogaru si Ana Ciontea si producatorul Anca Puiu. 
Dupa cum a marturisit Cristi Puiu, ideea filmului porneste de la o intamplare petrecuta la parastasul tatalui sau. “Sunt cateva povesti care sunt adevarate, pe care le-am pus in film. Povestea din masina- pe care o povesteste Lary (Mimi Branescu) e minciuna pe care a spus-o fratele meu tatalui meu.”
“Faptul ca ati ramas cu noi pana la ora aceasta e un lucru foarte bun atat pentru noi, cat si pentru film”, a spus Dana Dogaru. “Mi-a facut mare placere si imi face mare placere sa fac parte din povestea aceasta, scrisa si facuta de Cristi Puiu” a marturisit Ana Ciontea.
Producatorul Anca Puiu s-a referit la distributia in cinematografe a filmului, subliniind faptul ca este dificil sa distribui in cinema un film cu o durata de aproape 3 ore, iar Cristi Puiu a adaugat: “Faptul ca fac filme lungi e o problema in primul rand pentru mine: mi-ar placea ca filmele pe care le fac sa circule, dar e ceea ce simt atunci cand fac filmul- aceea e durata si acolo ma opresc”.
SIERANEVADA va rula in cinematografele din Romania din 9 septembrie.
Seara Filmului Romanesc a continuat cu proiectia scurtmetrajelor NINEL, regia Constantin Popescu si OASE PENTRU OTTO, regia Matei Lucaci- Grunberg- in prezenta scenaristei Lia Bugnar si producatorului Anghel Damian- si a lungmetrajului MIRACOLUL DIN TEKIR, regia Ruxandra Zenide- Competitie lungmetraj, in prezenta actritei Dorotheea Petre.

(111)

About author

RaLix

"Bunul simţ este o colecţie de prejudecăţi dobândite până la vârsta de 18 ani."Einstein

Your email address will not be published. Required fields are marked *