Google lansează baloane în stratosferă

0

Google ne uimește din nou. Oare ce ne mai pregătește mastodontul virtual? După ochelarii inteligenți, sistemul propriu de operare și atât de utilizatul motor de căutare Google se pregătește să intre în stratosferă. Gigantul virtual se pregătește să ducă internetul în locurile în care oamenii nu au acces la el. 30 de baloane supra tehnologizate vor fi eliberate în stratosferă de Google pe teritoriul Noii Zeelande. Proiectul Loon reprezintă o rețea de baloane cu aer ce au tehnologia mult visată de cei care sunt vitregiți de conexiunea la internet.

Google a estimat că două treimi din populația globului nu are acces la o conexiune de calitate a internetului, fără viteză sau la prețuri accesibile. Lansarea de pe cerul insulei este un pionierat în domeniu și pare a fi o idee desprinsă din cele mai surprinzătoare SF-uri.

Noul proiect de la google are scopul de a „conecta oamenii din zonele rurale și de a aduce oamenii online după dezastre”. Baloanele ( High Altitude Ballons HAB) sunt lansate în stratosferă la o înălțime de circa 20 de km pentru crearea unei rețele wireless cu o rată mare de transfer. Acestea vor fi alimentate cu energie solară și au o sustenabilitate de până la 100 de zile. Acestea vor putea transmite informații atât între ele cât și altor baloane de la sol ce au rolul de a retansmite semnalul în zonele defavorizate de lumea virtuală. Fiecare balon  urmează să furnizeze servicii de internet unei regiuni de două ori mai mari ca suprafaţa oraşului New York, adică pentru circa 1250 de kilometri pătraţi.

După un an jumătate, proiectul Google este un experiment ce intenționează să soluționeze problema celor 2,3 miliarde de locuitori ai Terei ce nu au acces la internet în prezent.

Miruna Pop

(409)

About author

RaLix

"Bunul simţ este o colecţie de prejudecăţi dobândite până la vârsta de 18 ani."Einstein

Your email address will not be published. Required fields are marked *