Regulile unui regim sanatos de viata

0

Vine un moment in viata noastra cand ne trezim, sau mai bine zis decidem sa adoptam un alt stil de viata; fie ca ne dorim un alt anturaj sau ca vrem sa trecem la alimentele bio sau pur si simplu ne dorim o schimbare ce credem ca ne-ar aduce o modificare benefica a dispozitiei si a traiului. Astazi ne vom referi la inceperea unui stil de viata sanatos, pierderea in greutate si tonifierea trupului. Exista niste reguli care pot usura modul in care putem incepe abordarea unui nou stil de viata.

1. Trebuie sa devina o prioritate

Cand ne dorim schimbarea trebuie sa stim ca este un punct prioritar in fiecare zi. Este important sa privim acest nou regim ca o prioritate deoarece avem nevoie sa ne convingem organismul ca de acum va consuma depozitele de grasime pentru a-si asigura energia zilnica. Daca privim acest aspect ca un proiect asupra caruia treubuie aplicat un management eficient, prioritizarea este o necesitate.

2. Poate incepe in orice zi a saptamanii cu exceptia zilei de luni

Conform unor studii ziua de luni este singura care atrage adjective negative precum: depresiva, neplacuta..etc. Stim cu totii ca atunci cand stim ca urmeaza ziua de luni ne cam stricam buna dispozitie si avem abordarea : ” Offf…iar luni…iar se anunta o noua zi de munca…”. Dieteticienii spun ca inceperea unui regim la inceputul saptamanii se termina cu un esec in 90% dintre cazuri. Motivul este simplu, dupa un weekend in care imbuibam organismul cu toate dulciurile si grasimile de care dispunem, trecerea la deprivare brusc nu ajuta. Ganditi-va ca trupul dvs. are o memorie incredibila si o inteligenta pe masura, cand brusc il privam de niste obiceiuri nu va face decat sa se „razbune” depunand in depozite tot ce prinde. Varianta cea mai optima este sa il obisnuiti in timp cu schimbarea si va va ajuta sa va indepliniti scopul.

3. Trebuie sa consumam cate un aliment la fiecare 2 sau 3 ore.

De ce asa des? Pentru ca trebuie sa intretinem arderile cu combustibil. Cand pancreasul este privat de grasimi, incepe sa depoziteze, astfel daca-i dam ceva la o perioada scurta de timp se va obisnui sa arda tot fara sa isi faca provizii.

4. Cel putin jumatate de ora de activitate fizica zilnic

Daca va intrebati de ce e musai sa includem activitatea fizica zilnica, raspunsul este simplu. Lucrarea muschilor necesita energie, cam intre 20-50% mai mult decat atunci cand stau in repaos, astfel ca in momentul in care au nevoie de energie forteaza organismul sa puna la lucru depozitele de grasime, pentru a le transforma in sursa de combustibil. Antrenamentul de dimineata forteaza ca organismul sa arde depozite pe parcursul intregii zile.

apa5. Trebuie sa consumam apa la fiecare 2-3 ore

Si aici lucrurile sunt simple, fiecare reactie chimica din organism are nevoie de apa pentru a se intampla. De la extractia nutrientilor din mancare pana la arderea grasimilor, organismul consuma apa si are nevoie de cat mai multa apa pentru a da rezultate.

6. Renuntarea la produsele albe

Cand spun produse albe ma refer la orez alb, paste, paine alba si continuati dvs. Produsele mentionate anterior sunt surse reduse de energie ce au cativa nutrienti si nu asigura aportul energetic de care corpul are nevoie. Ridica nivelul de glucoza si pentru a fi restabilit, zaharul este depozitat in ficat, muschi si celule grase. Scopul este sa tinem in balans continuu pentru a asigura un nivel de energie corespunzator arderii grasimilor. Acest echilibru se face prin consumul de alimente colorate bogate in minerale si nutrienti.

Un regim de viata sanatos include cel putin cei 6 pasi enumerati mai sus si evident multi altii, asupra carora voi reveni, insa pana atunci sa incepem respectarea esentialului. Viata sanatoasa sa aveti!

Raluca Faibiș

(1419)

About author

RaLix

"Bunul simţ este o colecţie de prejudecăţi dobândite până la vârsta de 18 ani."Einstein

Your email address will not be published. Required fields are marked *