Vrei să slăbești?

0

Dacă sunteţi panicaţi că încercaţi să scăpaţi de kilogramale în plus prin tot felul de metode care nu dau rezultate, vă aducem aminte că nu sunteţi singurii.  Aproape jumătate din populaţie a avut încercări eşuate în acest sens.  Dietele drastice, pastilele şi alte metode care au ca scop pierderea în greutate într-o perioadă scurtă de timp, nu fac altceva decât să vă pună sănătatea în pericol. Cu toate acestea, dacă sunteţi sănătos şi sunteţi hotărât să renunţaţi la câteva kilograme rapid, există unele tehnici şi sfaturi pe care le puteţi adopta pentru a vă ajuta să vă atingeţi obiectivele. Vrei sa slabesti? Afla cum:

1.  Dieta

vrei-sa-slabesti-dieta-cu-apa-www.ralix.roDieta cu apă – această dietă presupune consumul  zilnic de un total de aproximativ 8 ceşti de apă  rece la intervale regulate.  Beți câte un pahar de apă înainte de fiecare gustare pentru a suprima pofta de mâncare, nu înlocuiți mesele cu apă și consumați multivitamine pentru a reface nutrienții pierduți din cauza urinării frecvente.

Dieta cu suc  pentru detoxifiere. Aceasta presupune consumul de sucuri din fructe și legume. Unele variante ale acestei diete implică luarea de vitamine împreună cu sucurile, în timp ce altele cer să luați o singură masă pe zi. Sucurile sunt menite să ajute organismul la eliminarea toxinelor și a kilogramelor .

Maestrul curățării, dieta cu sirop de arțar sau dieta cu limondă –   Beți între 6 și 12 pahare de amestec special de limonadă, piper roșu, apă și sirop de arțar în fiecare zi. De asemenea beți o ceașcă de ceai de plante laxativ de două ori pe zi, însă aceast ar trebui sa fie utilizată mai mult ca o detoxifiere a corpului, nu ca un proces de pierede în greutate rapid.

Dieta cu supa de varză. Aceasta pretinde că poate ajuta la pierderea de până la 10 kilograme într-o săptămână și asta pentru că dieta este săracă în grăsimi. Puteți mânca și porții moderate de fructe și legume, carne ocazional , un minim de 4 pahare de apă și o multivitamină în fiecare zi. Această dietă durează 7 zile și nu este recomandată ca o soluție permanentă pentru pierderea în greutate pe termen lung, din cauza lipsei de substanțe nutritive din ea.

Dieta fără sare. Această dietă ajută la pierderea în greutatea de apă prin eliminarea retenției de apă din organism. Când vă hotărâți să țineți această dietă trebuie să știți că nu aveți voie să consumați nici un fel de sare.  Acest lucru implică pregătirea mâncării acasă, evitând-o pe cea gata pregătită din oraș.  De asemenea, consumți 2 litri de apă pe zi. Deoarece unele săruri  sunt esențiale pentru o bună sănătate, dieta nu trebuie sa fie urmată mai mulde una sau două săptămâni. Este important de reținut că acest regim alimentar este mai eficient pentru acei oameni care au tendința de a reține apa mai ușor decât altele.

2.   Pierderea în greutate cu ajutorul tratamentelor la spa

O altă modalitate ușoară de a obține rezultate rapide este de a folosi unele tratamente de înfrumusețare special concepute pentru a vă ajuta să pierdeți din kilogramele în plus. Vizitați un centru de spa, saună sau clinică ce oferă servicii de wellness și veți obține mai multe detalii despre tratamentele ce dau rezultate imediate și nu implică dietă sau exerciții.

Împachetări minerale. Acestea vă ajută să pierdeți centimetri de pe talie, coapse și brațe.  Procesul implică o curățare de bază

vrei-sa-slabesti-sauna-www.ralix.roSaună. Ar putea duce la o pierdere de o jumatate de litru de apă în doar un sfert  de oră. De reţinut că persoanele cu hipertensiune artierială sau probleme cardiace şi copiii ar trebui să nu folosească sauna.

Liposucţia. Este o opţiune chirurgicală pentru pierderea rapidă în greutate. Este recomandata persoanelor  ce au ţesuturi mai grase, dar greutatea corporală relativ bună.

 3.   Consumul alimentelor sănătoase . Schimbă modul de a mânca și obiceiuri din viață. Adoptarea unui număr de modificări simple, dar semnificative dietetice și comportamentale poate fi suficient pentru a demara pierderea în greutate pentru mulți oameni. Combinând sugestiile de mai jos cu planul de dietă pe termen scurt va spori şansele de a atinge obiectivele dvs. de pierdere în greutate mai repede și menținerea acestor rezultate pe termen lung.

Elaborarea unui plan de hrănire sănătos şi personalizat. Programaţi-vă  la o consultaţie la un medic dietetician şi discutaţi cu acesta obiectivele dumneavoastră, obiceiurile alimentare actuale şi hotărâţi împreună ce schimbări trebuie să faceţi în alimentaţie.

Alege mese care au un echilibru sănătos de legume, fructe, cereale integrale, lactate cu continut scazut de grasimi, si proteine ​​slabe.

Determină numărul de calorii de care ai nevoie în fiecare zi. Numărul caloriilor vor varia în funcţie de vârstă, sex, înălţime şi nivelul de activitate.

Nu sări peste mese.  Un mic dejun sănătos menţine nivelul de energie ridicat şi vă poate ajuta să rezistaţi tentaţiei de a mânca gustări cu conţinut mare de calorii. Plănuiţi-vă să mâncaţi la fiecare 2-4 ore pentru a menţine metabolismul activ. Mâncatul regulat păstrează de asemenea nivelul  regulat de zahăr în sânge.

Alege carnea slabă. Puiul şi peştele sunt în mod natural sărace în grăsimi, iar anumite specii de peşti, cum ar fi somonul, sardinele, tonul proaspăt sunt o excelentă sursă de antioxidanţi si Omega 3 acizi graşi, care sunt benefici pentru sănătatea dumneavoastră

Beţi apă în loc de suc, cafea, alcool, suc. Creşterea aportului de apă poate ajuta corpul să utilizeze eficient substanţele nutritive şi  ţine tensiunea sub control.

Pregătiţi-vă mesele la domiciliu, nu cumpăraţi de la fast -food    

vrei-sa-slabesti-tenis-www.ralix.ro

4.Mai multă mişcare

Fă-ţi timp pentru exerciţii. Făcând mai multă mişcare şi având tot felul de activităţi productive, sunteţi feriţi de tentaţi de a mânca prea mult. Nu mergeţi la spălătorie cu maşina, spălaţi-o chiar voi pentru a arde calorii, grădinăriţi, mergeţi pe jos în loc să luaţi autobuzul, urcaţi pe scări în loc de lift, etc. Dacă încă nu ai un hobby, ar fi timpul să vă faceţi unul. Volei, tenis, mersul cu bicicleta, nu te vor ajuta doar să arzi calorii ci te vor şi distra.

Roxana Gîdea

(668)

About author

RaLix

"Bunul simţ este o colecţie de prejudecăţi dobândite până la vârsta de 18 ani."Einstein

Your email address will not be published. Required fields are marked *