Festivalul Internațional de Film Independent ANONIMUL

0

Festivalul Internațional de Film Independent ANONIMUL, ce se va desfășura în perioada 8- 14 august 2016, la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării, anunță titlurile din cadrul celor două secțiuni competiționale: Cele 6 titluri propuse de curatorul de film Ludmila Cvikova pentru Competiția de lungmetraj ANONIMUL 13 sunt:

HEDI, regia Mohamed Ben Attia, Tunisia- Belgia- Franța, 2016- Ursul de Argint pentru cel mai bun actor- Majd Mastoura, Premiul pentru debut la Festivalul Internațional de Film de la Berlin, 2016; RADIO DREAMS, regia Babak Jalali, SUA, 2016- Hivos Tiger Award, Festivalul Internațional de Film de la Rotterdam, 2016.
anonimul_13_20165 OCTOBER, regia Martin Kollár, Slovacia- Cehia, 2016- Bright Future, Festivalul Internațional de Film de la Rotterdam, 2016;
THE LAND OF THE ENLIGHTENED, regia Pieter-Jan De Pue, Belgia- Irlanda, 2016- Premiul special al Juriului pentru Cea mai bună imagine la Festivalul de Film Sundance, 2016;
DEMON, în regia regretatului regizor Marcin Wrona, Polonia- Israel, 2015- Festivalul Internațional de Film de la Toronto, 2015;
MIRACOLUL DIN TEKIR/ THE MIRACLE OF TEKIR, regia Ruxandra Zenide, Elveția- România, 2015, Premiul Emerging Swiss Talent, Festivalul de Film din Zürich, 2015.
Cele șase titluri concurează pentru Trofeul ANONIMUL, acordat exclusiv pe baza voturilor exprimate de publicul prezent la Sfântu Gheorghe. Peste 350 de scurtmetraje din 33 de țări au fost înscrise pentru Competiția de scurtmetraj ficțiune și animație ANONIMUL 13, selecția acestora aparținând criticului de film Irina-Margareta Nistor. Scurtmetrajele concurează pentru premiul pentru Cel mai bun scurtmetraj străin, respectiv Cel mai bun scurtmetraj românesc, acordate prin votul publicului.
Entry-urile românești din Competiție sunt următoarele:
BLANĂ, regia Tudor Botezatu;
ANA VINE ACASĂ, regia Emilian Floareș;
KM 73, regia Radu Ghelbereu;
WALL, regia Dan Radu Mihai;
MIERCURI, regia Goran Mihailov;
APARTAMENT INTERBELIC ÎN ZONA SUPERBĂ, ULTRA-CENTRALĂ, regia Sebastian Mihăilescu;
ÎNTR-O SEARĂ, regia Teodor Mirea;
OMAGIU „J’AI TUÉ MA MÈRE”, regia Alex Mironescu;
SPID, regia Bogdan Mureșanu;
MEDA, regia Emanuel Pârvu;
O NOAPTE IN TOKORIKI, regia Roxana Stroe;
4:15 SFÂRȘITUL LUMII, regia Gabi Virginia Șarga & Cătălin Rotaru;
REC, regia Lorand Toth & Doru Clita;
40 DE ZILE, regia Sorin Tănase.
Începând din 2006, Fundația Anonimul acordă Premiul Ovidiu Bose Paștină unui film inclus în Competiția de scurtmetraj. ANONIMUL va prezenta anul acesta un program In memoriam Ovidiu Bose Paștină, care va include cele 10 scurtmetraje distinse de-a lungul anilor cu premiul dedicat regizorului, alături de filmele Arta apărării individuale (1980), în regia lui Ovidiu Bose Paștină și Deasupra tuturor (2016), în regia fiului acestuia, Iacob Paștină.

(113)

About author

RaLix

"Bunul simţ este o colecţie de prejudecăţi dobândite până la vârsta de 18 ani."Einstein

Your email address will not be published. Required fields are marked *