Dar tu câti iubiti ai avut?

0

La un moment dat , pe langa pojar,varicelă  si eventuale herpesuri  ne cam dăm seama că si iubirea poate fi o epidemie.De câte ori simți  că te-ai îndragostit sau că te îndrepți spre o iubire? De câte ori crezi că  a fost dragoste la prima vedere pe scarile rulante? De cate ori esti nevoită sa te desparti de cel  cu care ti-ai imaginat deja 1000 si una de nopti si doi nanasi?

Nu, nu cred că   suntem experții care trasează  o linie dreapta între iubire si pasiune. Intre relatie si legatura stabila.Dar suntem nevoiti s-o facem.Si raspundem pentru fiecare semnătura lasata pe inima cuiva. Incercăm să menținem legaturi optime, ne psihanalizăm si fără nicio semnalizare zig-zagul sentimental ne lasă cu ochii înrositi de plans sau c-o relație călduță ce ne-aminteste prea des că „poate ne-am fi potrivit si cu Dan si cu Marin si cu Liviu”.

dar-tu-cati-iubiti-ai-avut2Departe de mine gândul ca nu exista împreunări reusite ,de lungă durată. Dar de ce-s putine? Pentru ca nimeni nu ne poate testa compatibilitatea si nici că ne-ar păsa de ea cand ne pârlește flacara olimpică a atasamentului erotic . Neclintita dragoste în care ne împachetam , nu poate fi minimalizata nici de cel mai bun psiholog.

In general   barbatii needucati posteaza cu usurinta epitete malitioase la adresa femeilor care au avut mai multe relatii enuntand atotstiutori că ele-s curve, degradate, eventual ostentative , fățarnice si vâneaza barbati pentru c-asa le place lor.

Poate ca ei ei si-ar dori o printesa razboinica si sexy  precum Xena care-ar lupta strasnic cu orice zeu întrupat în frumusetea Pămantului. Cu scopul de-a se păstra pentru El- Hercule în carne si oase, unica si marea iubire. Genul asta de judecători îsi găsesc Xenele mai degrabă la băile Herculane decat în lumea mare si nerusinat de capitalistă.

Nu trebuie sa fii o feministă ca sa recunosti ca barbatii beneficiaza de mai multa clementa cand vine vorba de tavaleală în asternuturi, fân sau birouri obscure. O „Ea” despre care se spune că  si-ar fi înfrunzit iubirea pe mai multe rămurele , are deja prezumptia de vinovatie. Usuratica.Nu conteaza ca primul a lasat-o, c-al treilea a lasat-o , c-al saselea s-a însurat cu prietena ei cea mai buna. Si eventual p-al doilea l-a lăsat ea, ca-si iubea mai mult pijamaua decat împărtitul patului si-al vietii cu respectivul.

Aveam vreo 27 de ani cand i-am spus dragului meu c-am avut 7 iubiti si-am strâns totodata degetele în cruce semn c-am lipsă de calciu.

Apoi a vrut sa stie cine-a fost primul.

Daca al patrulea era mai bun.

De ce am iesit cu al doilea.

Care-a fost ăla însurat.

Si toate detaliile legate de monstruoasa preacurvie la care se presupunea ca m-am dedat de bună voie . Intuiesc – spera sa-i spun ca măcar unul dintre ei ma violase si de frică n-am depus plangere la politie.

Obosito-plictisita de potența dezbaterilor, am stagnat ulterior  la doi iubiti jumate, cand cădea întrebarea din cerul gurii oareșcui.

Vecinele bunică-mii stiau  numerele de la toate masinile care parcau sambata în fața portii  de la numarul 8 – semnalmentele indivizilor de-a lungul anilor. Era un singur telefon în sat si toate văduvele erau setate pe artrita reumatică asadar nu  prea se  vizitau. Ma bârfeau numai dupa slujba de duminica. Bunica, draga de ea, tot mai spera sa-i prezint viitorul sot dar cand  intram , ziceam „sărumâna ,bună, ăsta-i Nicu”.Eu mergeam sa mănânc mere ponice si buna se uita la Nicu, Nicu la buna si câinele la amandoi. Iubire sau pasiune?  Stiam clar ca merele ponice sunt acrisoare dar restul mă depășea.

Intunecoase  sunt si femeile care solutioneaza în instanta propriilor dezamagiri – felul în care alte surate schimba viteza în amor. In timp ce întunecoasele  merg  plictisite cu-a doua ,aud pe la radiourile locale cum conduc altele si se revoltă.

Stiu o neroadă care si acum la 38 de ani dupa ce s-a dezmăritat -le „face” curve pe toate femeile care frunzăresc  kamasutre desi nu si-au schimbat numele de fată. Urâtă nu-i dar s-a născut ea într-o lume plina de barbati  perversi care se gandesc doar la sex. Cu oricine numai cu ea nu. Bagajul emotional i l-a facut maica-sa si cu ăla a rămas. S-ar cupla cu oricine dar oricinele trebuie sa „fie din familie buna, statutul financiar  sa depaseasca înaltimea ei pe tocuri , s-o respecte în lume si s-o motroșească dur si pasional în dormitor „. Cum Harry Potter a crescut, e posibil  sa-l gaseasca daca-si doreste atat de mult.

Cand deraiezi de la 20 si ceva de ani , în mod normal te raportezi altfel la lume si la greselile sentimentale . In sensul că le repeti eventual pe foc automat pana îti pune Domnu mana în cap si îti dă exact ce i-ai cerut. Pentru ca mai apoi s-ajungi să Il întrebi „de ce Doamne” sau „de ce domle, mi se întamplă mie asta”? In caz ca esti ateu.

Si dai like la citatele motivationale cu „ai grija ce-ti doresti”.

După ce te-ai aprins pasional o dată , nu mai ai tu monopolul asupra propriei existente. Ti se pare eventual ca virezi la stanga sau la dreapta dar esti pe pilot automat si rulezi pe traseul altuia. Dacă partenerul se opreste si spune ca el a obosit si cursa alaturi de tine e chinuitoare, n-ai prea multe variante .

Rămâi pe moment persoana care face autostopul spre urmatoarea mare dragoste.

Cat de mult contează numărul fostelor , numărul foștilor cand esti pe cale sa începi un nou capitol?

Hapi.Riverwoman 

(5342)

About author

Hapi

Hapi.Riverwoman O călătoare. Antreprenor. Pasionata de viata. Autentică. Alunecoasa dar simplă. Genul pe care o poate placea orice om si o poate urî in aceeasi masura- pentru c-ar putea regasi in mine tot ce nu-i place sa vada la el insusi. Diploma mi-e intr-un sertar. In care poze am iesit cel mai bine? In cele pe care mi le-a facut Viata si nu le-a developat niciodata.

Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *