De ce ne ingrasam ?

0

Nu s-a schimbat nimic in alimentatia dumneavoastra, continuati sa „ciuguliti” precum un pui de gaina si cu toate acestea aveti 2 kilograme in plus de la ultima cantarire? Iata aici raspunsul la intrebarea ” de ce ne ingrasam? „

Nu doar alimentatia si sportul ne fac sa fim slim fit cum cere moda cea de toate zilele, ci si alti factori sunt demni de luat in considerare. Iata la ce este indicat sa avem grija:

– somnul insuficient – faptul ca am putea servi gustari nocturne este totusi o scuza puerila, caci doar avem autocontrol, sau nu? Pe langa asta somnul insuficient declanseaza anumite schimbari hormonale care ne fac sa fim predispusi la o schimbare de dieta. Mai precis acesta ne creste foamea, apetitul si face ca senzatia de saturatie sa intarzie.

lose-weight– medicamentatia – Ati observat ca atunci cand sunteti bolnavi sa simtiti nevoia sa dormiti mai mult? Intr-o anumita masura toate aceste stari le datoram pastilelor pe care le administram. Ei bine, de ce sa nu ne afecteze si dieta? iar aici discutam strict despre medicamentele antidepresive, care au ca efecte castigarea unor kilograme extra. Pe o parte castigi, pe de alta pierzi, de acest lucru trebuie sa fii constient, insa totusi, nu este recomandat sa-ti schimbi organizarea medicamentoasa dupa bunul tau plac si fara un consult medical in prealabil.

– stresul – un factor destul de important care in acelasi timp este foarte interesant. Stresul actioneaza diferit la fiecare persoana in parte. Anumiti oameni se ingrasa pentru ca inainte de un examen sau un moment de cumpana din viata mananca mai mult decat de obicei, iar altii slabesc deoarece stresul le ofera stari de greata si renunta in a mai consuma orice tip de alimente. Daca te incadrezi in prima categorie, iar orice gustare in plus te face sa te simti mai bine pe moment, ar trebui sa stii ca trebuie sa fii pregatita de cateva exercitii fizice si alt tip de dieta in timp, pentru a reveni la formele initiale, daca asta iti doresti, fara ati pune orice alt tip de probleme existentiale.

Mult succes!

(93)

About author

RaLix

"Bunul simţ este o colecţie de prejudecăţi dobândite până la vârsta de 18 ani."Einstein

Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *