Prima Doamna versus Prima Amanta

0

Femeile se casatoresc pentru a se relansa pe ele insele ca brand – asta ca sa ma exprim corporatist, fiindca am inteles ca altfel nu prezint garantii, in lumea in care traim. Prima Doamna versus Prima Amanta.

Sunt satula de sablonul potrivit caruia nu certificatul conteaza intr-o dragoste, dar trebuie sa admit ca e o realitate. Enervanta, dar realitate.
Tu, ca sotie, iti asumi riscul de a fi inselata in ziua (sau in noaptea, ma rog) in care ii spui sotului tau: „N-ai decat sa faci sex cu mine, daca asta vrei, cu conditia sa nu ma trezesti”. La polul opus, amanta va fi intotdeauna treaza si echipata corespunzator.

De cand nu te-ai mai epilat? Si eu la fel, ce coincidenta… Asta spune foarte mult despre stadiul sentimental in care te afli. De remarcat ca n-am pornit, in niciun caz, de la premisa ca nu ti-ai mai ingrijit pilozitatile de trei luni. E doar regula de trei simpla si regula de doi complicata.

Revenind la actul glorios al casatoriei, femeile tind sa faca asta ca sa aiba acces la statutul de boieroaica, de doamna care a stalcit concurenta si a reusit ceea ce alte naive aspirante la logodna cu respectivul ipochimen nu au izbutit.

Cred ca o casnicie seamana cu o cura de slabire.

Greutatea nu consta in a reusi, ci in a pastra ceea ce ai reusit. Am slabit odata 40 de kile, prin regim (in sensul ca ziua mancam salata verde si seara beam vin rosu, nu incercati asa ceva acasa). N-a fost greu deloc, eu chiar eram indignata ca unele urasc dietele. In opt luni, transformasem un purcelus intr-o balerina, ceea ce imi augmentase self esteem-ul, daca-mi permiteti. In urmatorii doi ani, le-am pus la loc, eram iarasi o femeie care miza pe frumusetea interioara, pentru ca alta nu avea la indemana.

E usor sa te mariti, e greu sa ramai femeia preferata a barbatului din viata ta. Multe dintre prietenele mele traiesc in continuare cu ideea ca barbatii nu prea vor sa se insoare. Eu ajustez aceasta panica si incerc sa le demonstrez ca ei nu au nimic impotriva casatoriei, in masura in care nici nevestele nu au nimic impotriva escapadelor lor sexuale extraconjugale.

Sotiile urasc amantele, iar amantele urasc sotiile, iertati-mi platitudinea, dar simt nevoia sa amintesc omenirii acest adevar spumos. N-am priceput niciodata de ce amantele vor musai sa devina neveste, stiind din start ca asta implica riscul unei umilinte ulterioare, dictata de faptul ca barbatii insista pe ideea ca suntem poligami – un splendid defect din fabricatie.
Pe de alta parte, le-am spus multor amice (care initial mi-au spus ca sunt sisi la cap, iar pe urma mi-au dat dreptate) ca nu exista motivatie mai mare in viata unei sotii decat amanta sotului ei.

Curele de slabire, ceara de epilat si atitudinea toleranta dau rezultate uluitoare atunci cand pericolul substituirii erotice bubuie la usa. Libidoul tau, caruia ii facusesi parastas de sase luni, se trezeste din morti, ca un Lazar mai mic, si deodata astepti cu multa frenezie, multa dorinta si multa febra sexuala sa faci amor cu omul pe care te pregateai sa-l dai la casat. Fierul vechi isi pierde rugina, asadar, in clipa in care un metal mai inalt, mai slab si mai senzual ii face concurenta.
Simona Catrina

(7033)

About author

Simona Catrina

“Andiamo” impreuna cu Alice Nastate Buciuta, “Codul nebunelor maniere”, “Sex in (per)versiune clasica” si nenumarate articole si editoriale, reprezinta cu adevarat cv-ul Simonei Catrina. Este savuroasa, chiar daca este mahnita sau vesela; are abilitatea condeiului si un fin simt al umorului. A plecat, s-a intors, s-a suparat pe Romania, pe barbati si de multe ori si pe femei, a sperat, si-a dorit, cel mai simplu de spus ar fi ca: a trait… intens. Important este ca a revenit, ca este in continua verva si ca urmeaza sa aseze km de cuvinte, atat de firesc in pagina.

Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *