Căsnicia bazată pe nervi și respect reciproc

0

Nu s-a inventat nimic într-o căsnicie, deocamdată, care să nu poate fi făcut praf. Primul lucru care se strică e relația cu socrii, al doilea lucru care se strică e instalația de tras apa la toaletă, al treilea lucru care se strică e sexul conjugal. În cele mai multe cazuri, din motive învăluite în mister, bărbatul tău va începe reparațiile cu wc-ul. Celelalte două pot să mai aștepte, fiindcă n-aveți nevoie de ele de opt până la zece ori pe zi.

Nu cauzele acestor stricăciuni ne demolează căsnicia, ci efectele. Cauzele nu ne interesează niciodată, de fapt. Nu-ți va spune niciun bărbat: ”Hai să facem niște teste medicale, hai să înțelegem împreună de ce te-ai îngrășat tu 20 de kile, căprioara mea, deși mănânci ca o vrăbiuță!”. Nu, el te va scuti de acest mic atlas zoologic, va trece direct la efecte: își va găsi o amantă cu 20 de kile mai slabă. Conștiința lui va fi salvată de ideea că silfida care se lăfăie goală lângă el în patul conspirativ îi amintește de tine, când erai ca ea. Și mai ales cât ea.

Clădim greu și stricăm ușor, asta am învățat și de la regii asfaltului, și de la regii adulterului. Când lipsa pijamalelor se preschimbă în pijamale sexy, e semn că vine iarna. Când pijamalele sexy se preschimbă în pijamale bej cu flori maro, e semn că vine blazarea.

casnicie destramataÎnainte să vă mutați împreună, când el voia să faceți sex a treia oară într-o noapte, îi spuneai, chicotind fericită, ”Încetează odată, nebunule!”. După ce vă mutați împreună, când el vrea să faceți sex a treia oară într-o lună, îi spui, mârâind ciufulită, ”Ești nebun? Încetează odată!”. Dau acest exemplu clasic pentru că unii mă acuză că sunt feministă, când de fapt eu le-am făcut mai multe rechizitorii femeilor, de-a lungul scrierilor mele, decât bărbaților.

Zece ani de căsnicie nu te-au învățat nimic? Când nu știi să-ți repari singur ce-i defect prin casă, vine cineva din afară și te costă mai mult. E valabil și în cazul prizelor, și în cazul nevestelor. Mi-a povestit cineva de un cuplu care începea și termina orice seară romantică și suavă cu celebrul vers ”Nu te pricepi la nimic!”. După vreo câteva luni, au hotărât să facă un concurs, să vadă cine se pricepe la mai multe lucruri. Toate urmau să fie monitorizate timp de 30 de zile, ca arestul preventiv. Isprăvile fiecăruia dintre ei aveau să fie notate într-un carnețel, adunate și comparate.

La finalul acestui superb interval de timp, carnețelul se scărpina deja, de la atâtea cărcălituri. Spicuim, deci: soțul se pricepuse la aruncat fistici în sus și la prinsul lor direct în gura căscată. S-a mai priceput să scape de musafirii insistenți, în sensul că i-a zis soacră-sii, într-o seară: ”Sper că alunițele alea de pe fața dumitale, din care au răsărit fire de păr, nu se transmit ereditar!”. A mai reușit să gătească toată luna și nu s-a tăiat decât de patru ori, din care numai de două ori a fost nevoie de ambulanță. A înregistrat chiar și o premieră mondială: a parcat mașina puțin cam peste altă mașină și i-a convins p-ăia de la asigurări să-i deconteze reparațiile. În fine, cert este că el a demonstrat câte poate realiza un bărbat adevărat într-un interval atât de scurt. Soția a pierdut concursul, fiindcă în dreptul numelui ei din carnețel notase o singură realizare: ”Mi-am găsit un amant tânăr, frumos și deștept”.

Simona Catrina

(2841)

About author

RaLix

"Bunul simţ este o colecţie de prejudecăţi dobândite până la vârsta de 18 ani."Einstein

Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *