Premiile Oscar 2014

0

Evenimentul ce anunta premiile Oscar 2014 se va desfasura pe 2 martie, o premiera, dupa ce in ultimii ani aceasta a avut loc in luna februarie, insa motivul pentru care organizatorii au mutat evenimentul este evitarea unei suprapuneri cu Olimpiada de la Soci.

Premiile Oscar 2014Ellen DeGeneres va fi gazda evenimentului pentru a doua oara ne informeaza producatorii Craig Zadan si Neil Meron. Competitie serioasa si in acest an, filme spectaculoase cu regii si scenarii complicate.

Adevarata batalie se resimte in cadrul categoriei “Cel mai bun film”, intre “American Hustle” o pelicula construita in jurul unei anumite operatiuni a serviciilor federale din anii ’70. Insa în spatele actiunilor descoperim dorinţe precum bani, sex, putere dar si multă emoţie. “Gravity” considerat ca fiind cel mai asteptat SF al anului si “12 Years a Slave” creditat cu cele mai mari sanse de a deveni favoritul ravnitei statuete a cinematografiei mondiale. Film inspirat din povestea reala a unui bărbat care lupta pentru supravietuire si libertate, intr-o perioada in care culoarea pielii stabileste valoarea umana.

La categoria pentru “Cel mai bun actor in Rol PrincipalMatthew McConaughey este considerat, conform caselor de pariuri, principalul favorit la Oscar pentru interpretarea din “Dallas Buyers Club” , urmat de catre Leonardo DiCaprio pentru prestatia magistrala din cadrul peliculei “The Wolf of Wall Nominalizarile la cel mai bun actorStreet” unde interpreteaza rolul unui broker a carui ascensiune profesionala transformata intr-un final intr-un cosmar de zile mari, implicand droguri, inchisoare, divort si o serie de nenorociri. Ascensiunea broker-ului de Wall Street, Belfort, este fulgeratoare ca urmare a flerului si leadership-ului acestuia, si tocmai rapiditatea ei il face sa se considere invincibil alunecand pe o panta a lacomiei.

Pentru Oscarul oferit categoriei “Cea mai buna actrita in Rol Principal” preferata este Cate Blanchett din Blue Jasmine. Acesta fiind considerat rolul cel mai bun al actritei. Povestea este in realitate o introspecție în cele două lumi care domină astăzi America: pe de-o parte cea bogata si sofisticata, iar pe de alta parte cea umila. Cate Blachett este urmata cu pasi repezi de catre Amy Adams din “American Hustle”

La categoria “Cel mai bun regizor” nominalizatii sunt David O. Russell pentru pelicula “American Hustle”, Alfonso Cuaron „Gravity”, Steve McQueen „12 Years a Slave”, Martin Scorsese „The Wolf of Wall Street”, Alexander Payne „Nebraska”, cel din urma avand in centru povestea unui tata varstnic, fost alccolic impreuna cu fiul sau sceptic. O pelicula ce pare la prima vedere comica se va dovedi intr-un final aproape dramatica.

American Hustle”, “Gravity” si “12 Years a Slave” au primit zece, respective 9 nominalizari la cele mai importante categorii. Pe langa acestea mai sunt nominalizari la categoriile:
Cel mai bun film străin: “The Broken Circle Breakdown” , “The Great Beauty/ La grande bellezza” “The Hunt/ Jagten”, “The Missing Picture/ L’image manquante”
Cel mai bun lungmetraj de animaţie: “The Croods”, “Despicable Me 2”, “Ernest & Celestine”, „Frozen”, “The Wind Rises”.
Cea mai bună regie artistică: “American Hustle”, “Gravity”, “The Great Gatsby”, “Her”, “12 Years a Slave”
Cel mai bun scenariu adaptat: “Before Midnight”, “Captain Phillips” “Philomena”, ”12 Years a Slave”, “The Wolf of Wall Street”
Cel mai bun scenariu original: “American Hustle”, “Blue Jasmine”, “Dallas Buyers Club” “Her” “Nebraska”.
Cea mai bună imagine: “The Grandmaster” ,“Gravity”, “Inside Llewyn Davis”, “Nebraska” “Prisoners”
Cel mai bun montaj: “American Hustle”, “Captain Phillips”, “Dallas Buyers Club”, “Gravity”, “12 Years a Slave”
Cea mai bună coloană sonoră: “The Book Thief” (John Williams), “Gravity” (Steven Price), “Her” (William Butler şi Owen Pallett), “Philomena” (Alexandre Desplat), “Saving Mr. Banks” (Thomas Newman).
O serie de alte premii si surprize se pregatesc in cadrul celei de-a 86-a editie a Decernarii Premiilor Oscar.

Ana Maria Iancu

(476)

About author

RaLix

"Bunul simţ este o colecţie de prejudecăţi dobândite până la vârsta de 18 ani."Einstein

Your email address will not be published. Required fields are marked *