8 Pasi spre copilul tau!

0

Un proiect frumos si sanatos vine din partea Asociatiei de Zambete, destinat copiilor aflati in plasamentul asistentilor maternali. Mai exact, acesta i-ar ajuta pe micuti sa dezvolte o relatie de atasament bazata pe incredere si stabilitate emotionala cu asistentii maternali in a caror grija se afla.

Baby-reflux-280Proiectul „8 Pasi spre Copilul Tau” participa in competitia organizata de „Raiffeisen Comunitati” si are nevoie de votul tau. Cum ne poti sustine? Este foarte simplu:

1) Intra pe http://raiffeisencomunitati.ro/grantwizard/granturi/

2) Inregistreaza-te (fa-ti un cont). Pe adresa de e-mail iti va veni un link de activare.

3) Logheaza-te. Da apoi click pe butonul “Proiecte de Votat”.

4) Selecteaza proiectul “8 Pasi spre Copilul Tau”.6) Da click pe butonul “Voteaza”.

Programele organizate de Asociatia de Zambete sunt menite sa contribuie la consolidarea sistemului de educatie si protectie a copilului din Romania si la consolidarea rolului familiei in cresterea si educarea copiilor prin facilitarea accesului la bune practici si formare. O astfel de relatie se bazeaza pe stima, respect, empatie, stabilitate emotionala, bunatate si blandete.

Scopul proiectului este reprezentat de participarea a 100 de asistenti maternali si prezentarea acestora la Programul de Educatie Parentala – Cercul Sigurantei, program ce presupune 8 intalniri saptamanale cu grupuri de 10-12 beneficiari.

Ce spun asistentii maternali care au beneficiat de acest program?

• „Acest curs m-a invatat sa-mi organizez emotiile, totodata am invatat ca rabdarea este cheia pentru orice conflict care poate aparea intre parinte si copilul sau. Relatia intre parinte si copil trebuie sa fie solida si sa o alimentam cu multa iubire. Orice copil are nevoie de protectie pentru a se dezvolta frumos si de multa dragoste”

• „Am inteles cat de important este sa fiu eu mai mare, mai puternica, mai inteleapta si blanda, sareflectez mai des la situatiile care apar si sa inteleg ce s-a intamplat, ce a provocat acea situatie siceea ce am facut eu sa raspund nevoilor copilului”

• „Acum constientizez mai mult ce se intampla si incerc sa gasesc rezolvare la probleme chiar daca uneori aud muzica infricosatoare, incerc sa ma detasez si sa raspund nevoilor copiilor imediat”

• „Acum pot sa o linistesc si sa o inteleg mai bine decat inainte”

• „Acest curs m-a ajutat foarte mult atat in relatia cu copiii pe care ii am in plasament cat si in relatia cu copiii mei. Am invatat sa fiu mai buna, mai intelegatoare si sa fiu alaturi de ei in orice situatie”.

Ofera-le o sansa! Fii alaturi de noi in proiectul 8 Pasi spre Copilul tau!

(143)

About author

Anamaria

„Toţi oamenii îşi pot depăşi condiţia şi pot dobândi succesul, dacă sunt pasionaţi şi dedicaţi cauzei lor.” — Nelson Mandela

Your email address will not be published. Required fields are marked *