Mr Holmes la ANONIMUL

0

Stimati cinefili, desi abia inceput, noi va pregatim programul inclusiv pentru inchiderea festivalului pentru a sti cum sa va organizati prioritatile.

Prin urmare, Mr Holmes, în regia lui Bill Condon va fi prezentat în premieră în România în închiderea celei de-a 12-a ediții a Festivalului Internațional de Film Independent ANONIMUL, sâmbătă, 22 august.
Un film deosebit, care propune o noua perspectiva asupra clasicului subiect de spionaj deja celebru in literatura universala, aduce pe platourile de filmare doi actori extrem de apreciati: Ian McKellen impreuna cu Laura Linney.

Mr-HolmesAtât Linney, cât și McKellen au primit nominalizari la Premiile Oscar după ce au lucrat cu regizorul Bill Condon: Linney, în 2005 pentru rolul secundar din Kinsey și, respectiv, McKellen în 1999 pentru rolul din Gods and Monsters, film pentru care, de altfel, Bill Condon a primit Premiul Oscar pentru „Cel mai bun scenariu adaptat”. MR. HOLMES este prezentat la Festival prin amabilitatea InterComFilm.

Alaturi de MR. HOLMES, datorita amabilitatii HBO Romania, avem in regia Ilincai Calugareanu filmul CHUCK NORRIS VS COMMUNISM. Filmul a avut premiera mondială la Festivalul de Film Sundance și premiera europeană la Festivalul de Film din Edinburgh. În 2012, spectatorii de la ANONIMUL au putut vedea un scurt fragment din film, prezentat de către Ilinca Călugăreanu, care menționează: „ideea de a face acest film mi-a venit în noiembrie 2011, când filmam la European Psychoanalytic Film Festival în Londra. Asistând la un Q&A, am realizat că persoana din fața mea era Irina Nistor. A pus o întrebare și sunetul vocii ei mi-a adus în minte întreaga copilărie”.

Cele 6 titluri din cadrul Competiției de Lungmetraj propuse anul acesta de către curatorul de film Ludmila Cvikova sunt:

-CERUL DE DEASUPRA NOASTRĂ/ THE SKY ABOVE US
-PESCĂRUȘII/ THE GULLS
-MAX & LENNY
-CORPUL/ BODY
-LUMEA E A MEA / THE WORLD IS MINE
-COPIII/ CHILDREN

Cele șase filme din Competiție concurează pentru Trofeul ANONIMUL, acordatexclusiv pe baza voturilor exprimate de publicul prezent la Sfântu Gheorghe. ANONIMUL 12 se va desfășura în perioada 17- 23 august la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării

(171)

About author

Anamaria

„Toţi oamenii îşi pot depăşi condiţia şi pot dobândi succesul, dacă sunt pasionaţi şi dedicaţi cauzei lor.” — Nelson Mandela

Your email address will not be published. Required fields are marked *