Lumeee, lumeee, Festivalul ANONIMUL se intoarce!

0

Editia 12-a a Festivalului ANONIMUL se va desfasura in perioada 17- 23 august la Sfantu Gheorghe, in Delta Dunarii.

ANONIMUL-12Premiul juriului Cannes 2015, THE LOBSTER, in regia lui YORGOS LANTHIMOS, deschide Festivalul International de Film Independent Anonimul. La fel ca si celelalte cretii ale regizorului, The Lobster este un film care a creat o multime de controverse; mai precis filmul ecranizeaza povestile de viata ale oamenilor singuri dintr-un oras, obligati sa-si gaseasca pereche in 45 de zile, altfel acestia vor fi transformati in animale si alugati din mediul urban. David evadeaza de la Hotel in Padure si se indragosteste, desi acest lucru este interzis.

„Ideea pentru acest film a pornit de la discutii despre felul in care oamenii simt ca ar trebui sa fie implicati intr-o relatie, cum sunt vazuti cei care nu reusesc sa faca acest lucru, cum esti considerat inferior daca nu poti fi cu cineva, eforturile pe care acestia le fac pentru a fi cu cineva, temerile si toate acele lucruri care ne urmaresc in momentul in care incercam sa fim cu cineva”, detaliaza Lanthimos.

Distributia ii aduce impreuna pe Colin Farrell si Rachel Weisz, acestora li se alatura John C. Reilly, Lea Seydoux si Angeliki Papoulia impreuna cu o serie de actori neprofesionisti. Cei doi au acceptat rolurile imediat dupa ce au citit scenariul. Weisz, care si-a dorit sa lucreze cu Lanthimos dupa ce a vazut Dogtooth, a explicat: „La The Lobster, m-au atras originalitatea, prospetimea, provocarile din el, pericolul, umorul si povestea de dragoste”. Farrell este sigur ca „filmul va provoca reactii. Atat stiu. Nu cred ca poti pleca de la acest film indiferent”.

ANONIMUL 12 se va desfasura in perioada 17- 23 august la Sfantu Gheorghe, in Delta Dunarii.
Editia a 12-a a Festivalului International de Film Independent ANONIMUL este organizata de Fundatia Anonimul, cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei, Uniunii Cineastilor din Romania, Consiliului Judetean Tulcea si Institutului Cultural Roman.

(383)

About author

RaLix

"Bunul simţ este o colecţie de prejudecăţi dobândite până la vârsta de 18 ani."Einstein

Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *