Ana – din 12 decembrie in cinematografe

0

Filmul „Ana” in regia Alexei Visarion se inspira din traseul prin care regizorul a incercat in mod obsesiv sa ecranizeze mitul Mesterului Manole. (Legenda fascinanta a mesterului care vrea sa construiasca o manastire, cum alta sa nu mai fie, dar care se darama peste noapte. Pentru finalizarea proiectului acesta isi zideste propria sotie, pe Ana).

Din distributia filmului fac parte nume mari ale cinematografiei si teatrului romanesti: Razvan Vasilescu, Mircea Albulescu, Dorina Lazar, Dorel Visan, dar si actori aflati la debut, precum tanara actrita Cristina Draghici. Imaginea este semnata de Patru Păunescu, muzica Mircea Florian, montaj Nită Chivulescu și sunetul Mihai Orasanu. Scenariul si regia Alexa Visarion.

Ana-film2Filmul prezinta povestea unui barbat in pragul batranetii, a unei tinere ajunsa printr-o intamplare o nefericita prostituata in Italia si a unui adolescent, incercati de viata si care reusesc sa comunice, sustinuti în dialogul lor de legenda “Mesterului Manole“. Realitatea si fictiunea construiesc o stare speciala in care trecutul, prezentul si viitorul le invadeaza simultan existenta. Intr-un loc al asteptarii, pe malul unui lacul inca nepangarit de oameni, cei trei isi intersecteaza amintirile in tensiunea grotesca a prezentului. Erotismul și poetica acestui film sugereaza stresant si periculos lipsa de sansa a trei generatii. Singura lumina poate fi initierea si inaltarea bisericii in sufletul lor.

Din 12 decembrie filmul va rula in cinematografele din tara.
„Ana” este o productie Paradox Film, sustinuta de Centrul National al Cinematografiei, Societatea Romana de Televiziune cu suportul RO DE Film.
Durata filmului este de 89 minute.

 

Ana Maria Iancu

(401)

About author

Anamaria

„Toţi oamenii îşi pot depăşi condiţia şi pot dobândi succesul, dacă sunt pasionaţi şi dedicaţi cauzei lor.” — Nelson Mandela

Your email address will not be published. Required fields are marked *