Anamaria
„Toţi oamenii îşi pot depăşi condiţia şi pot dobândi succesul, dacă sunt pasionaţi şi dedicaţi cauzei lor.” — Nelson Mandela
Ralix the others. Discover Yourself
De ce este ea atat de recomandata si benefica pentru organism, va spunem noi:
Originara din capitala Belgiei, de unde imprumuta si numele, varza de Bruxelles este considerata o leguma de iarna bogata in proteine, fibre, carbohidrati si vitaminele: A, B, C, E, K. Contine si cupru, potasiu, fosfor, fier, sodiu, magneziu, calciu, zinc, acid folic, mangan.
Aceasta leguma protejeaza organismul impotriva cancerului de vezica urinara. Fitonutrientii care se afla in varza de Bruxelles intensifica activitatea sistemului imunitar pentru a proteja impotriva afectiunilor, in special cancerul. Astfel persoanele care consuma aceste legume prezinta un risc cu 29% mai mic de a suferi de cancer de vezica urinara, spre deosebire de cei care le elimina complet din dieta.
Adauga varza de Bruxelles in dieta, daca nu ai facut-o deja; aceasta contine o cantitate deosebita de fibre. O cana de varza de Bruxelles contine 4 grame de fibre; atat fibrele solubile cat si cele insolubile gasindu-se in cantitati egale. Fibrele nu numai ca sunt satioase, ci hranesc si celulele captuselii colonului, ajutand la buna functionare a acestuia si prevenind impotriva cancerului de colon si bolii diverticulare.
Varza de Bruxelles este recomandata femeilor insarcinate. Aceasta poate preveni defectele din nastere ale fatului, datorita acidului folic care ajuta la divizarea corecta a celulelor. Cu toate ca acest acid se gaseste si in alimente, deficitul de acid folic este cea mai frecventa deficienta de vitamina din lume.
Aceasta nu trebuie sa contina foi galbene sau palide cum de altfel nici nu ar trebui sa aiba o textura moale. Varza de Bruxelles de calitate superioara este compacta si de un verde intens.
Aceasta leguma trebuie tinuta in frigider fara sa fie spalata, pastrata intr-o punga de plastic, pentru a o putea folosi si dupa un timp mai indelungat, respectiv 6-8 zile. Daca intentionezi sa congelezi varza de Bruxelles, trebuie sa stii ca aceasta trebuie tinuta la aburi intre 3-5 minute, astfel varza poate fi consumata si dupa 10 luni, aproape un an de la congelare.
(408)