Pe unde mai calatorim?

0

In graba cotidiana care ne supune unui stres nemarginit uitam deseori faptul ca in jurul nostru se afla o multime de locuri pe care suntem privilegiati sa le admiram, dar am devenit mult prea orbiti de griji si ganduri pentru a le acorda atentia cuvenita .

Ne cramponam mult prea mult in ideea de a strange sub saltea o anumita suma de bani pentru atingerea obiectivului de a petrece mai mult de 3 zile intr-o locatie cu nume exotic, ca apoi sa asasinam News Feed-ul cunostintelor noastre cu poze « pline de culoare », alaturi de « iubi ». Nu ar fi mai indicat si mai sanatos sa petrecem un weekend alaturi de persoanele care conteaza cu adevarat pentru noi, in locuri pe care cu siguranta am fost mult prea grabiti sa le observam, sau pur si simplu nu ne-au sarit in ochi de la o altitudine de 10 mii de metri in timp ce strabateam tara cu avionul pentru a ateriza pe alt continent ?

marea-neagraIata cateva sugestii care, speram noi, sa va prinda bine intr-un weekend liber, orbiti de dorinta de a evada fara rezervari sau bilete cumparate in prealabil :

1. Daca in inima dumneavoastra sta ascunsa sfios o Heidi, fetita muntilor, atunci cascada La Vaioaga din Parcul National Cheile Nerei-Beusnita ar putea reprezenta locatia perfecta.

2. Cheile Dambovitei pot reprezenta destinatia unui traseu perfect, atat timp cat sunteti echipati cu bocanci si rucsac.

3. Litoralul romanesc nu trebuie sa reprezinte tinta de atractie a turistilor doar in sezonul de varf ; o plimbare pe malul plajei Corbu din Mamaia, poate fi catalogata drept o oaza de liniste chiar si in miez de toamna.

4. Rezervatia naturala Râpa Roşie, denumita si Micul Canion al Romaniei este situata la doar 3 km de orasul Sebes. Aceasta fascineaza vizitatorii cu formatiunile sale stancoase, iar un apus rosu la Râpa Roşie ne poate readuce la realitate, amintindu-ne cat de frumoase sunt locurile simple care ne inconjoara.

5. Viaductul „Poiana Teiului” ; acesta traverseaza lacul Izvorul Muntelui, are o lungime de cca 800m si a fost construit in anul 1960. Vizitatorii care merg pe pod vor putea observa cu atentie Piatra Dracului din apropiere.

Dumneavoastra unde planuiti sa faceti o escapada in perioada ce vine ? Ce locuri ati vizitat de pe meleagurile noastre si v-au ramas intiparite in mine? Si unde ne sfatuiti sa calatorim?

 

 

Ana Maria Iancu

(350)

About author

Anamaria

„Toţi oamenii îşi pot depăşi condiţia şi pot dobândi succesul, dacă sunt pasionaţi şi dedicaţi cauzei lor.” — Nelson Mandela

Your email address will not be published. Required fields are marked *