Complicatii in relatii

0

Cuplurile stabile obisnuiesc ca dupa o anumita perioada de timp sa se transforme intr-un « noi » permanent. Astfel ca o serie de activitati banale isi vor dubla participantii, veti imparti cel mai probabil aceeasi punga de chipsuri, aceeasi obsesie pentru Game of Thrones, iar in zilele bune, chiar si dusul. Toti ne confruntam cu complicatii in relatii, important este cum le depasim si rezolvam.

Cele mai multe neintelegeri conjugale nu vor aparea insa de la invadarea spatiului intim, ci de la invadarea acestuia cu o serie de reprosuri, mascate ca fiind sfaturi, in momentul in care partenerul ia mai mult decat personal o intamplare ce tine strict deviata celui de langa el.

Studiile arata ca dupa un mariaj de aproximativ sapte ani, partenerii sunt deranjati de indemnurile binevoitoare, care au ajuns intr-un moment mai mult sau mai putin prielnic catre destinatar. Ajutorul care soseste pe nepusa masa este considerat ca fiind nepotrivit si interpretat gresit, aducand cele mai puternice stari de nervozitate, certuri si tensiuni intr-o relatie. Insa in loc sa te afecteze si chiar sa te irite sfaturile insistente ale partenerului, situatia ar trebui privita cu mai mult detasament, incercand sa remediati lucrurile prin cativa pasi simpli:

1 Sfaturile nu trebuie sa primeasca nuanta unui repros. Dupa o zi lunga la serviciu in care lucrurile nu au mers tocmai bine, iar pe langa o serie de situatii care l-au scos din sarite, ajunge sa mai verse si cafea pe camasa abia primita cadou de la tine, ultimul lucru de care consortul ar mai avea nevoie este un ton ridicat, care pretinde a fi de fapt, un sfat : “Nu ai niciodata grija de lucruri !“, ar putea fi inlocuit de un calm si linistit : “Ai avut o zi grea, se pare!” Nimic nu apropie mai mult doua persoane decat intelegerea si comunicarea.
Deseori situatia se poate schimba, iar sfatul sa fie spus cu bunavointa, insa, conjunctura, nervii si stresul sa il puna intr-o lumina proasta.

2. Se intampla ca deseori sa fii nervoasa, aglomerata, prinsa in trafic, pusa intr-o situatie menita sa te epuizeze psihic, iar atunci sa primesti un telefon din partea partenerului care te va face sa explodezi. Aceasta este o situatie des intalnita la persoanele cu un temperament coleric. Inainte de a spune cuvinte care cu greu vor putea fi uitate, incearca sa te calmezi la gandul ca partenerul incearca sa-ti fie alaturi macar prin cuvinte daca prin fapte nu ii este permis de imprejurari. Iar acest lucru este valabil in ambele situatii, nici barbatii nu sunt ocoliti de excesele de furie provenite din motive de-a dreptul banale.

3. Sunt situatii in care sfatul venit de la partenerul de viata nu este tocmai cel mai adecvat, prin urmare alegi sa-l ignori. Daca totusi ai ales sa faci acest lucru, nu-i reprosa si nici nu-i explica de ce ai ales alt remediu excluzandu-l pe cel venit din partea acestuia; lasa lucrurile sa mearga de la sine.

Multe dintre relatii nu functioneaza din cauza capacitatii feminine de a despica firul in patru. Nemultumirea femeilor este de asemenea un pericol intr-o relatie ce se vrea a fi de lunga durata, insa autocontrolul poate ajunge sa faca minuni. Este dovedit stiintific ca omului ii trebuie 21 de zile pentru a se obisnui cu un lucru, sau a se dezobisnui de acesta, prin urmare, o atitudine calma, pozitiva pe parcursul acestei perioade va va ajuta sa vedeti « la vie en rose »,schimbandu-va treptat modul in care vedeti lucrurile si ajutandu-va sa empatizati cu partenerul. Credeti-ma, este important !

Ana Maria Iancu

(864)

About author

Anamaria

„Toţi oamenii îşi pot depăşi condiţia şi pot dobândi succesul, dacă sunt pasionaţi şi dedicaţi cauzei lor.” — Nelson Mandela

Your email address will not be published. Required fields are marked *