Cele mai scumpe parfumuri din lume

0

„Daca barbatului tau nu-i place parfumul tau preferat, schimba barbatul – nu parfumul.” aceasta lectie subtila de viata ne-o face cunoscuta Greta Garbo, incercand sa sublinieze importanta unui parfum si cat de multe poate spune o aroma despre tine.

Varietatea parfumurilor este din ce in ce mai numeroasa, am putea chiar sa afirmam cu tarie ca exista cate un parfum pentru fiecare tip de personalitate, insa ce iti ramane de facut atunci cand parfumul potrivit tie ajunge pana la fabuloasa suma de 215.000 de dolari?

1. Clive Christian’s Imperial Majesty, sau „diamantul lichid” – pretul coloniei propriu-zise ar putea ajunge la 15 mii de euro, luand in considerare faptul ca pe recipientul acestuia se afla atasat un diamant de 5 carate ce ajunge la pretul de 200 de mii.La baza acestui parfum stau doua sute de ingrediente printre care: ylang ylang, ananas, pruna, mirabelle (un sortiment deosebit de prune galbene), piersici albe, trandafir, iasomie, orris, garoafa rosie, balsam benjoin, seminte tonka plus cea mai extravaganta aroma folosita de Clive Christian pana in prezent, si anume, vanilia tahitiana. Printre clientii fideli ai acestui brand de parfumuri se afla nimeni altii decat Elton John si Victoria Beckham.2.
Tranzitia este extrem de mare luand in calcul faptul ca pe locul 2 se afla un parfum de 6.800$: Baccarat – o simfonie de cristale, cu un aspect imprumutat din Egiptul Antic. notorious-perfume3. Creat de parfumierul Olivier Gillotin, Notorious este si cel mai scump parfum pe care l-a reprezentat modelul francez Laetitia Casta. Parfumul costa 3.540 $ si este creat pentru femeile sexy, misterioase si puternice imbinand esentele de floare chocolate cosmos, coacaze negre, piper roz, bergamota italiana, bujor alb inghetat, garoafe, mosc, patchouli, vanilie si iris. 4. Caron’s Poivre, fantezia lichida – creat pentru prima data in 1954, ce inseamna „piper” in limba franceza, dezvaluia de atunci o parte din reteta care avea sa nu mai ramana la fel de secreta: combinatia de piper negru si rosu. Pretul unui parfum Caron’s Poivre este de 2.200 $, clasandu-se astfel in mijlocul topului mondial in materie de parfumuri de lux.5. Annick Goutal – Eau d’Hadrien, 1.500 de dolari sticla. Acesta are la baza note aromate de portocala si lamaie Siciliana. Se spune despre mirosul sau dulceag ca este aproape magic si starneste fascinatia tuturor.


Ana Maria Iancu

(1367)

About author

Anamaria

„Toţi oamenii îşi pot depăşi condiţia şi pot dobândi succesul, dacă sunt pasionaţi şi dedicaţi cauzei lor.” — Nelson Mandela

Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *