Dracula Film Festival – Scurtmetraje romanesti

0

Sapte scurtmetraje romanesti de exceptie se afla in programul cele de-a doua editii a Dracula Film: Horror and Fantasy Festival, care va avea loc in perioada 1 si 5 octombrie, la Brasov.

Exemplare fascinante, realizate intr-o maniera extrem de creativa, cele 7 scurtmetraje concureaza pentru Trofeul Vladutz. Vorbim aici despre fantezii, filme de groază, de science-fiction sau de film experimental, toate cele sapte creatii se intrec prin originalitate si curaj.

„Disparutii” in regia lui Ion Badescu are la baza povestea lui Ion care-si petrece timpul liber alaturi de prietenii si clientii sai fumand. Treptat o parte dintre acestia incep sa dispara, evenimente care trezesc suspiciuni in mintea lui Ion, punandu-si problema unui dezechilibru mintal. Regizorul afirma faptul ca: „povestea conteaza, care trebuie spusa chiar si cu mijloace modeste.”

„Pui de somn” in regia lui Paul Muresan, este un scurtmetraj de animatie 2D, cu durata de 6 minute, care prezinta o calatorie dincolo de real. “Nebunia asta e o furtuna de vise asa cum am eu in ultima vreme de cind am trecut printr-o schimbare foarte mare.”

„Lumina firava” prezinta povestea lui Victor si a Martei care asteapta sfarsitul lumii in propria casa. In jurul lor luminile se sting, iar atmosfera de afara devine din ce in ce mai apasatoare. In regia Florinei Dumitrache

Gloria (Regia: Mara Ionescu): Un corporatist este pe punctul de a-si pierde jobul. Din greseala altcuiva. Dar hotaraste sa-l ierte, totusi, pe incompetent si lucruri stranii incep sa se intample.

LAG (Regia: Anton Grooves & Bogdan Orcula) O femeie adormita in cada este trezită de un zgomot neobisnuit. Cineva sau ceva straniu i-a patruns in casa.

Șah (Regia Claudia Ciocan & Iulia Radu) Un exercitiu experimental de imagine si imaginatie care porneste de la un simplu joc de sah dezvoltandu-se in timp si spatiu.

Kazimir (Regia Dorian Boguță) Preotul Kazimir traieste intr-un satuc izolat din Delta. Se spune ca ar avea puteri facatoare de minuni. Un grup de pelerini ajunge, insa, intr-un moment nu tocmai potrivit. Pentru ca puterile lui Kazimir au si o latura intunecata…

Proiecțiile Dracula Film: Horror and Fantasy Festival vor avea loc la Teatrul Sică Alexandrescu și Cinemateca Patria.

Iancu Ana Maria

(1368)

About author

Anamaria

„Toţi oamenii îşi pot depăşi condiţia şi pot dobândi succesul, dacă sunt pasionaţi şi dedicaţi cauzei lor.” — Nelson Mandela

Your email address will not be published. Required fields are marked *