Cafeaua – mituri si beneficii

0

“Neagra ca diavolul, fierbinte ca iadul, pura ca un inger, dulce ca dragostea! ”– asa caracteriza cafeaua omul de stat francez, Talleyrand, la debutul secolului XIX. Locuitorii tarii noastre obisnuiesc sa transforme cafeaua traditionala intr-o serie de bauturi spectaculoase si sofisticate, cu cat mai multe calorii care sa le permite o sedere cat mai lunga la discutii. Multe dintre aceste retete fac rau organismului nostru, continand mai multe calorii decat o cafea simpla si un desert.

Cum se consuma cafeaua?

Cafeaua solubila reprezinta o bautura care contine mai putin de 75 calorii intr-o cantitate de 150 ml. Prin urmare, cafeaua nu influenteaza aportul zilnic total de calorii, ba mai mult, aceasta ajuta la pastrarea echilibrului dintre aportul si consumul de energie, esential in mentinerea greutatii corporale. O data transformata in “latte machiatto” sau orice alt produs care sa contina cofeina, caloriile se vor dubla, cel putin, iar prezenta laptelui in bautura poate deveni nociva pentru organism

Ce nu stiati despre cafea este faptul ca aceasta protejeaza functiile hepatice, ferindu-ne in proportie de 15% de cancer, asigura cercetatorii japonezi. Totusi, ei afirma si ca aceste efecte se observa doar in cazul unui consum constant si responsabil de cafea, nicidecum in cazul exceselor sau in cazul consumului in situatii nepermise (cum ar fi cardiacii).

 

coffee-handsMituri despre cafea:

–          Servirea apei langa cafea nu o va dilua facand-o mai putin nociva. Italienii serveau apa pentru a-si clati gura inainte de consumul acesteia pentru a-i simti mai bine aroma.

–          Cafeaua verde ajuta la slabit –  nutritionistii afirma ca pastielele-minune,cu cofeina in compozitie, nu pot suplini rolul miscarii fizice sau al consumului de fructe si legume. Acest lucru este imposibil.

–          Femeile gravide nu pot consuma cafea in timpul sarcinii – Fals, orice femeie insarcinata trebuie sa nu faca abuz si sa limiteze cantitatea la 200 mg de cafea. Prin urmare,sa nu consume mai mult de 2 cesti de cafea pe zi.

 

Ana Maria Iancu

(616)

About author

Anamaria

„Toţi oamenii îşi pot depăşi condiţia şi pot dobândi succesul, dacă sunt pasionaţi şi dedicaţi cauzei lor.” — Nelson Mandela

Your email address will not be published. Required fields are marked *