Cele mai sanatoase ceaiuri

0

Desi tindem sa apelam tot mai frecvent la ceaiurile din comert, la plic, cu arome de fructe de padure, caci acestea sunt cele mai usor de achizitionat, cele mai sanatoase ceaiuri raman cele din plante cu denumiri mai neobisnuite.
Ceaiul nu a fost creat cu scopul de a ne indulci si rasfata simturile, ci in loc de medicament sau leac pentru diverse afectiuni.

Hot-teaDaca aveti insomnii, probleme pe care nu le puteti depasi si care va confera neliniste, este recomandat sa consumati in fiecare seara inainte de culcare ceai de sunatoare. Acesta va va trata orice urma de oboseala, sau stari neplacute, ferindu-va de depresie.

Pentru a depasi neplacerile din perioada menstruatiei, este recomandat ceaiul de galbenele. Acesta va va calma simptomele, iar treptat va va regla ciclul menstrual.

Ceaiul de roinita este eclipsat de mult de faimoasele ceaiuri verzi si de fructe, insa poate nu multi stiu ca timp de secole acesta a fost folosit ca ingredient important in elixirul vietii, reprezentand remediul perfect impotriva letargiei si a starii de melancolie.

ceai-musetelMusetelul ajuta in lupta nevralgiilor, colicilor, spasmelor gastro-intestinale si nervozitate. Daca este consumat inainte de mese, are efect tonic pentru apetit. Ceaiul de musetel se foloseste si in tratarea racelilor, deranjamente ale somnului, nervozitate si crampe menstruale. In cazul in care nu suportati ceaiul de sunatoare sau pe cel de galbenele, acesta poate fi mult mai placut pentru consum.

Problemele ritmului cardiac pot fi tratate cu ajutorul ceaiului de tei. Ceaiul de tei este frecvent folosit in tratarea racelilor si a tusei determinate de acestea, intrucat creste usor temperatura corpului si ajuta sistemul imunitar sa lupte impotriva infectiilor.

ceai-mentaIn cazul deranjamentelor stomacale, ceaiul de menta este de un real ajutor, efectele sale resimtindu-se intr-un timp foarte scurt, inalturand cu rapiditate toate simptomele ce apar o data cu indigestia.

Inainte de a apela pentru orice simptom minor la medicamente, va recomandam ceaiurile naturale; in cazul in care starea dumneavoastra se inrautateste, va sfatuim sa consultati un medic.

Ana Maria Iancu

(581)

About author

Anamaria

„Toţi oamenii îşi pot depăşi condiţia şi pot dobândi succesul, dacă sunt pasionaţi şi dedicaţi cauzei lor.” — Nelson Mandela

Your email address will not be published. Required fields are marked *