Cum schimbam nuanta parului fara vopsire?

0

Nu ai incercat niciodata sa-ti schimbi nuanta parului din cauza efectelor nocive pe care crezi ca le-ar putea avea o vopsea asupra parului tau? Iti doresti o schimbare de look nu foarte socanta si cat se poate de sanatoasa?

Iata ce e de facut:

blonde-hairIn cazul in care parul tau are o nuanta de blond si este sanatos, deloc uscat, indicat este sa folosesti un amestesc preparat din zeama de la o jumatate de lamaie si o ceasca de apa calduta, daca doresti sa-ti deschizi nuanta parului. Lasati compozitia sa actioneze timp de 7-8 minute, urmand ca dupa samponare si clatire sa va spalati parul cu un ceai de musetel. Atentie insa, acest procedeu nu trebuie folosit foarte des, clatirea cu ceai de musetel se va face de cel mult doua ori, altfel veti putea observa o decolorare neuniforma a podoabei capilare.

Pentru a inchide la culoare un par care nu a fost niciodata vopsit se va folosi o ceasca de ceai de nuc dupa fiecare spalare timp de 2 saptamani, daca se va ajunge la rezultatul dorit, lasandu-l sa actioneze circa 7-8 minute. Este recomandata folosirea unui balsam de calitate superioara, pentru a nu va afecta parul.

redhead-girlIn cazul in care parul tau este roscat din nastere si nu a suferit niciun fel de modificari pe parcursul timpului (indreptat cu keratina, onduleuri permanente, sau vopsire) este indicata o clatire cu apa amestecata cu otet alb. Acesta ii va oferi luminozitate si o stralucire cat se poate de sanatoasa, intensificand nuanta dumneavoastra de roscat.

Daca parul tau este saten deschis si doresti sa ajungi la un saten mai inchis pentru o perioada nu foarte lunga de timp, este indicata o clatire a parului cu cafea. In cazul unei lungimi medii se vor folosi, aproximativ, 750 ml cafea. Cel mai probabil rezultatele nu vor fi imediate, deci puteti repeta actiunea, insa nu foarte des. Nu uitati, in cazul in care parul dumneavoastra este sensibil clatiti-l cu balsam, pentru a nu risca o deteriorare mai rapida a acestuia.

Recomandam tinerelor sa nu se vopseasca prematur, s-ar putea sa regrete la un anumit moment dat, iar metodele naturiste pot aduce rezultate satisfacatoare alaturi de o tunsoare un pic mai indrazneata! Nu este necesar sa schimbam look-ul intr-o maniera mult prea drastica doar din dorinta de a soca si a nu ne gandi la propria sanatate. 

Ana Maria Iancu

(754)

About author

Anamaria

„Toţi oamenii îşi pot depăşi condiţia şi pot dobândi succesul, dacă sunt pasionaţi şi dedicaţi cauzei lor.” — Nelson Mandela

Your email address will not be published. Required fields are marked *