Festivalul International de Psihanaliza si Film: I Origins

0

 Festivalul de Psihanaliza si Film va avea inheierea in data de 23 noiembrie, de la ora 20:00, la Cinema Studio din capitala, acesta finalizandu-se cu proiectia peliculei „I Origins”, de Mike Cahill, cu Michael Pitt în rolul principal.

i-originsDoctorand in domeniul biologiei moleculare, Ian Gray (Michael Pitt) ramane uluit de femeia enigmatica pe numele de Sofi (Astrid Bergès-Frisbey), ai carei ochi ii surprinde pe aparat in timpul unei petreceri. Desi aceasta dispare fara ca Ian sa ii afle identitatea, tanarul om de stiinta, printr-o serie de coincidente si intamplari bizare dar fericite, ajunge sa o regasească. Cercetarea sa academica – discreditarea teoriei creationiste prin noi dovezi ale evolutiei ochiului uman – il conduce la o descoperire importanta, insa providenta îl arunca intr-un joc al cautării la capatul caruia raspunsul s-ar putea sa nu fie cel asteptat.

irina-nistorIn premiera in Romania, in cadrul Festivalului vor fi proiectate filmele Whiplash si Infinitely Polar Bear, inspirat chiar din copilaria regizoarei Maya Forbes, scenarista si producatoare de seriale TV, debutanta in regie cu acest film, prin amabilitatea InterCom Film.
Toate filmele prezentate in Festival vor fi urmate de discutii moderate de catre criticul de film si Directorul Festivalului, Irina-Margareta Nistor, la care vor participa psihanalisti, regizori, producatori, actori si critici de film.

Cea de-a treia editie a Festivalului International de Psihanaliza si Film, organizata de Asociatia FAMart cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei, Uniunii Cineastilor din Romania si al Institutului Cultural Roman va avea loc in perioada 20-23 noiembrie 2014 in Bucuresti la Cinema Studio si Cinema Elvira Popescu din cadrul Institutului Francez.

 

 

Ana Maria Iancu

(274)

About author

Anamaria

„Toţi oamenii îşi pot depăşi condiţia şi pot dobândi succesul, dacă sunt pasionaţi şi dedicaţi cauzei lor.” — Nelson Mandela

Your email address will not be published. Required fields are marked *