Festivalul International de Psihanaliza si Film

0

Cea de-a treia editie a Festivalului International de Psihanaliza si Film va avea loc in perioada 20- 23 noiembrie la Cinema Studio si Cinema Elvira Popescu din capitala.

Filmul The Judge, in regia lui David Dobkin cu Robert Downey Jr, Robert Duvall, Vera Farmiga si Billy Bob Thornton va da startul Festivalului International de Psihanaliza si Film joi, 20 noiembrie, la Cinema Studio.
Filmul a avut premiera in deschiderea Festivalului International de Film de la Toronto, in septembrie 2014.
The Judge este prezentat in avanpremiera in Romania prin amabilitatea Freeman Entertainment.
The Judge prezinta istoria avocatului de succes din Chicago, Hank Palmer (Downey Jr), care a jurat sa nu se mai intoarca niciodata in orasul sau natal din Indiana, unde a lasat in urma pe tatal sau (Duvall), pe cei doi frati, dar si pe iubita sa (Farmiga). Moartea mamei il obliga insa sa se intoarca acasa, unde va ramane mai mult decat si-ar fi dorit, atunci cand tatal sau, acuzat de crima, este arestat.

irina-nistorPsihanalistul Andrea Sabbadini revine si in acest an la Bucuresti ca invitat special al evenimentului. Sabbadini va comenta impreuna cu directorul Festivalului International de Psihanaliza si Film, criticul de film Irina Margareta Nistor, filmul Mr. Turner in regia lui Mike Leigh, sambata 22 noiembrie la Cinema Studio.
In cadrul Festivalului va avea loc si lansarea cartii semnate de Andrea Sabbadini „Moving Images. Psychoanalytic Reflections on Film”/ „Imagini miscatoare. Reflectii psihanalitice asupra filmului”, in traducerea Irinei Margareta Nistor si aparuta la Editura Trei.

Alte titluri ale acestei editiei sunt:
– Bernie: film inspirat dintr-o poveste reala – o crima sangeroasa comisa intr-un orasel din Texas
– Clouds of Sils Maria si Les quatre cents coups
Festivalul va include de asemenea si o selectie de scurtmetraje nationale si internationale.

Toate filmele din cadrul editiei vor fi urmate de discutii la care vor participa regizori, producatori, actori, critici de film si psihanalisti.

 

Ana Maria Iancu

(448)

About author

Anamaria

„Toţi oamenii îşi pot depăşi condiţia şi pot dobândi succesul, dacă sunt pasionaţi şi dedicaţi cauzei lor.” — Nelson Mandela

Your email address will not be published. Required fields are marked *